Putrefacția educației naționale

Ora – 06:20 | 18.12.2019 Perchezitii DIICOT in desfasurare Str. Ion Ghica nr.13 sediul central Universitatea Spiru Haret

In anii “90 se înființau universitățile private. Unele sub egida unor organizatii non guvernamentale, altele simple societăți cu raspundere limitata, dar toate deschideau noi orizonturi pline de speranțe pentru tinerii Romaniei. Astfel, avocati ce nu stiu sa scrie si sa citească in limba romana, pledează astăzi in sălile palatelor noastre de Justitie, doctori falși operează vedete umplând-u-le de plastice chinezești,  notari publici primesc zâmbind calitatea de suspecți in dosare penale, ingineri constructori fura materialele de constructii si o uriașă cohorta de manageri si specialiști in relatii internaționale înființează SRL-uri penibile ce devin mai devreme sau mai tarziu, simple denumiri in marele registru al comerțului. Totul, sub atenta supraveghere a reprezentanților institutiilor de forta, ce si ei la randul lor, au furat, înșelat si s-au prezentat ca fiind licențiați, masteranzi sau chiar doctori, nefiind in fapt decat un alt tip de infractori.

Nu mai putin de 40 de persoane cu diferite cetățenii, oameni ce nu au călcat niciodata in Romania, au devenit licențiați in diverse facultăți, diplomele de licența fiindu le eliberate contra unor sume ce variau intre 3000 si 10000 euro, de catre profesori universitari, rectori si prorectori, ai prestigioasei si mult asistatei Universitati Spiru Haret.

Preluare DIGI 24

Prin ampla actiune de astazi, procurori din cadrul DIICOT, ofițeri ai structurii BCCO, cu ajutorul Direcției Generale de Informatii si Protecție Interna, au descins in peste 100 de locații din București și alte orașe, aparținând sau fiind in relatie directa cu Universitatea Spiru Haret din Bucuresti.

Actiunea forțelor de ordine are ca scop destructurarea celei mai complexe retele infractionale existenta in cadrul sistemului de învățământ universitar din Romania, prin care sute de diplome de licență au fost eliberate în fals  pentru persoane ce nu au fost niciodata înscrise la aceasta unitate de învățământ.

Ora – 06:31 | 18.12.2019 Prezenta procurori DIICOT Str. Nicolae Iorga nr.34-36 arhivele Universitatii Spiru Haret

Daca aceasta este situatia pe care o regasim intr-una dintre universități, daca situatia semnalata de O.C.H.R. in materialul anterior “PLAGIATUL NATIONAL”  pare a fi extrapolata si la diplomele de licenta, atunci se impune  intrebarea legitima daca nu cumva ar trebui verificat intregul arial de universități private ce au prosperat in acesti ultimi 30 de ani.

In data de 18 Decembrie 1989 in Timișoara, o mana de oameni, tineri studenți cu un curaj fara seamăn, au strigat pentru prima data in strada “Vrem Libertate”. Unii au murit, dar altii au continuat să spere.

Astazi, in 18 Decembrie 2019, dupa 30 de ani, ne este o cruda rusine de rușinea profesorilor acestei unitati de invatamant superior , ce cu cătușe la mâini vor iesi in strada in care romanii au murit si au sperat la dreptate, libertate si onoare.

Ora – 08:00 | 18.12.2019 Str. Ion Ghica nr.13 sediul central Universitatea Spiru Haret – Angajatii nu sunt lasati sa intre in cladire – Perchezitii DIICOT in desfasurare

Ora – 06:23 | 18.12.2019 Perchezitii DIICOT in desfasurare in Str. Nicolae Iorga nr.34-36 arhivele Universitatii Spiru Haret

Ora – 06:40 | 18.12.2019 Jurnalistii O.C.H.R. intimidati in timpul perchezitiei DIICOT din Str. Nicolae Iorga nr.34-36 arhivele Universitatii Spiru Haret

Vom continua,

Material documentat de :

Eugen Chiracu
Dorinel Stefan
Bogdan Tufeanu
Alexandru Iliescu Elvir