CINE ESTE OCHR – PENTRU CANCANOIDE, FANTOME SI ALTE SPECII DE CORUPTI

 1. TRAFICUL DE HEROINA VS TRAFICUL DE MEDICAMENTE – SECTORUL PENITENCIAR

OCHR s-a infiintat in Decembrie 2013 sub denumirea ASOCIATIA DREPTURILOR OMULUI SI A PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE, avand ca si membri fondatori 3 persoane conform legii.

Inca din anul 2013, aceasta organizatie a avut ca scop principal combaterea unui eveniment de o gravitate exceptionala: Traficul de droguri si Traficul de Medicamente la nivelul Institutiilor Penitenciare din Romania.

Povestea este simpla: in penitenciare intra heroina, detinutii o consuma injectabil, Administratia Nationala a Penitenciarelor neaga existenta consumului, nu exista seringi de unica folosinta si astfel detinutii folosesc acelasi ac.

Raspandirea bolilor transmisibile este un fenomen complet necontrolat la nivelul penitenciarelor, astfel ca, Tuberculoza, Hepatitele si SIDA sunt probabil existente la 50% din totalul populației din penitenciare.

In acest fel, Spitalele Penitenciare deconteaza sume uriase de bani pentru medicamente ce nu ajung niciodata la detinuti. Fapt existent in documentele secretizate de CASA OPSNAJ sub clasificarea : SECRET DE SERVICIU

In concluzie, unii fac trafic cu heroina, iar altii cu medicamente.

Aceasta fiind speta si fiind confirmata de actiuni ale DIICOT ce arestau angajati ai sistemului penitenciar pentru trafic de droguri de mare risc precum si in spatiul civil, retinand medici renumiti implicati in traficul de medicamente, initial, ADOPPL a desfasurat actiuni de monitorizare extinse in domeniul penitenciar pe perioada 2014-2017.

Conform Rapoartelor noastre de activitate, au fost intreprinse urmatoarele actiuni:

 • Vizita de monitorizare in Penitenciarul de Maxima Siguranta Giurgiu
 • Vizita de monitorizare in Penitenciarul Rahova
 • Vizita de monitorizare in Penitenciarul Jilava
 • Vizita de monitorizare in Penitenciarul Colibasi

Tot conform rapoartelor noastre de activitate, in perioada 2014-2106 organizatia atunci denumita ADOPPL:

 • a audiat 315 persoane private de libertate,
 • a primit si raspuns la cca 15,000 de scrisori din toate penitenciarele din Romania,
 • a sesizat organele de cercetare penala in 23 de cazuri,
 • a reprezentat prin avocati alesi (Pro-Bono) 5 dosare de omor calificat si a solicitat procedura de Revizuire in trei dintre aceste cazuri.

ADOPPL a facut 118 adrese inaintate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, 35 de Petitii Comisiei Pentru Drepturile Omului din  Camera Deputatilor, a participat activ la sesiunile Parlamentului Romaniei cu privire la situatia penitenciarelor din Romania si a sprijinit reintegrarea sociala dupa 11 ani de detentie a numitului Radu Alexandru Marius, fost detinut ce a fost angajatul cu carte de munca al ADOPPL pe perioada 2015-2016.

In toata aceasta activitate, ADOPPL, actual OCHR, a fost sustinuta cu expertiza juridica de domnii avocati  Ion Marius si Aurelian Ilie.

ADOPPL a asigurat stagiul de practica pentru Ilie Elena, absolvent al Facultatii de Drept Bucuresti.

SECTORUL CIVIL- Cladirile cu Risc Seismic

In anul 2015, incepand cu perioada august,  ADOPPL a initiat proceduri de comunicare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul General al Politiei Romane in vederea accentuarii activitatilor in sectorul Caldirilor incadrate in categoria Risc Seismic 1.

In acest sens, prin actiuni sustinute, adrese si solicitari specifice, ADOPPL a reusit sa atraga atentia autoritatilor publice cu privire la riscurile emanate de neaplicarea OUG 20/1994 precum si de efectele economice negative ale Legii 182/2015.

Modificarea legislativa din august 2018 cu privire la spatiile comerciale inchise de incidenta legii 182/2015 se datoreaza in parte si organizatiei noastre.

Asociatia ADOPPL a avut o perioada latenta in anul 2017, dar incepand cu 2018, ADOPPL si-a schimbat denumirea in ORGANIZED CRIME HARM REDUCTION, avand in vedere extinderea activitatii organizatiei.

Astfel ca, incepand cu 2018, OCHR avand aceasi structura a membrilor fondatori, primeste prin adeziune, activisti si specialisti ce ajuta la evolutia rapida a organizatiei.

Rares Mazalu – Jurist, Bogdan Tufeanu – Specialist IT, Andrada Stan – stagiar  Cercetare, Vlad Niculcea – Expert Imagine & Comunicare, Dorinel Stefan – Ofiter de Informatii in Rezerva, Mihai Antonescu – Jurnalist, Iosefina Pascal – Jurnalist, Alexandru Iliescu Elvir – Avocat si subsemnatul Eugen Chiracu, au reusit sa reactiveze un organism non-guvernamental in vederea întreprinderii unor actiuni benefice societatii civile si utile acestui popor.

In decursul perioadei 2018-2019, OCHR a intreprins urmatoarele activitati:

 • Vizita de monitorizare a Penitenciarului Poarta Alba
 • Vizita de monitorizare a Penitenciarului Jilava
 • Vizita de Monitorizare a Penitenciarului Rahova
 • Vizita de Monitorizare a Spitalului Penitenciar Poarta Alba
 • Vizita de Monitorizare a Spitalului Penitenciar Jilava
 • Vizita de Monitorizare a Spitalului Penitenciar Rahova
 • Audierea persoanei private de libertate Raducanu Stefan
 • Audierea persoanei private de liberate Squeqlia jean Pierre
 • Audierea persaonei private de liberate Dragnea Liviu
 • Audierea persoanei private de libertate Tiberiu Cazan
 • Primirea si Raspunsul a cca 45 de scrisori din penitenciare
 • Inaintarea a 201 adrese si petitii catre institutii publice
 • Actionarea in Instantele de Contencios a 7 institutii publice pentru obligatia de a face.
 • Inaintarea unei sesizari penale
 • Reprezentarea PRO BONO in instante a unor persoane.
 • Investigatii jurnalistice complexe in sectorul medical, al jocurilor de noroc, al institutiilor financiare non bancare, etc pot fi gasite si pe site ul OCHR (ochr.ro)

In anul 2020, OCHR a inaintat urmatoarele actiuni:

 • Analize juridice cu privire la actele normative emise de autoritati inainte si dupa declararea satrii de urgenta
 • Sesizarea Avocatului Poporului cu privire la neconstitutionalitatea OUG 34/2020
 • Sesizarea unor procurori ai 50 de state cu privire la informatiile confuze ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii
 • Sesizarea Procurorului General al Romaniei cu privire la decesele de COVID
 • Sesizarea Procurorului General al Romaniei cu privire la fapte penale savarsite de conducerea spitalelor Colentina si M.Bals
 • Solicitarea Parlamentului, Guvernului Romaniei, ICCJ ului si Presedintelui Romaniei sa sesizeze CONTROLUL DE CONSTITUTIONALITATE asupra Legii 55/2020
 • Sesizarea Procurorului General al Romaniei cu privire la fapte penale savarsite de Legislativul acestei tari prin emiterea si publicarea Legii 55/2020
 • Solicitarea Parlamentului, Guvernului Romaniei, Presedintelui Romaniei, Minsitrului Sanatatii si Ministrului Afacerilor Interne sa rapunda public PETITIEI celor 7(sapte) intrebari.
 • Solicitarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii structura Europeana si structura centrala US, sa faca public Raportarile statului Roman si statului German cu privire la miscarea de masa umana in perioada 8-9 aprilie 2020
 • Articole si analize publicate de ochr.ro

FINANTAREA ORGANIZATIEI 2013-2020

Aceasta organizatie nu a fost niciodata finantata din bani publici sau de oameni politici. Pe parcursul acestor 7 ani de activitate, toate cele de mai sus au fost sustinute din sponsorizarile proprii, sau ale unor persoane apropiate noua, in cuantum total de 8700 euro si din munca voluntara depusa de oamenii mai sus mentionati.

APARTENENTA POLITICA

Niciodata aceasta asociatie nu a fost afiliata, sau coordonata, politic.

PROTOCOALE DE COLABORARE

PROTOCOL CU ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR 2014-2015, 2015-2016

PROTOCOL CU AGENTIA NATIONALA ANTIDROG 2014-2015

PROTOCOL CU ADMINSTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR 2019

ARTICOLE COMANDATE www.comisarul.ro si www.pressoane.ro, precum si conturi false de FaceBook.

Toata activitatea descrisa mai sus poate fi probata atat cu documente aflate in arhiva asociatiei, cat si cu evenimente consemnate de media fiecarei perioade sau cea existenta in site-ul www.ochr.ro.

Din pacate pentru acesti jurnalisti platiti pentru a ataca gratuit in vederea decredibilizarii, eforturile lor sunt goale avand in vedere ca OCHR  este probabil singura organizatie de pe teritoriul Romaniei ce nu a fost niciodata cumparata, santajata, sau exploatata, de o alta entitate sau o alta persoana.

OCHR este probabil singura organizatie non-guvernamentala ce s-a infiintat din dorinta absoluta a limitarii injustitiei avand ca scop principal, cu adevarat, respectarea drepturilor omului.

OCHR este singura organizatie din Romania ce in aceasta perioada a luat atitudine vizibila si a actionat legal in conformitate cu toate tratatele internationale in care Romania este parte semnatara in vederea protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale.

OCHR, spre deosebire de alte organizatii, mari si puternic finantate, a fost si este singura organizatie din Romania ce astazi lupta vocal in speranta pastrarii drepturilor noastre, ale tuturor.

OCHR este singura organizatie din Romania ce a actionat, constant, timp de 7 ani, fara oprire si fara sa faca vreodata vreo forma de strangere de fonduri sau aplicatii la finantari nerambursabile.

Inainte de finalizarea acestui articol autobiografic pentru transparenta publica, avand in vedere ca siteul obscur de cancan comisarul.ro ne-a numit CLONE ai OCCRP, ii multumim pe aceasta cale, deoarece noi, OCHR avem un deosebit respect pentru acesta curajoasa retea internationala de jurnalism de investigatii si de asemenea si pentru Rise Project al carui reprezentant a fost citat in articolul la care fac mentiune, si a anume Paul Radu.

Am insa convingerea ca Paul Radu a replicat cu totul altceva decat cele redate de asa zisul jurnalist, avand in vedere faptul ca in anul 2017, prin email, am comunicat cu Paul incercand o forma de colaborare.

In concluzie, salutam atacurile celor de la comisarul pentru simplul, dar extrem de eficientul motiv , ca incercarea de decredibilizare a noastra ca si singura sursa a televiziunilor cu privire la decesele suspecte de COVID, confirma in fapt frica cuiva fata de acest subiect, oferind astfel, fara sa vrea probabil,  importanta deosebita suspiciunilor rezonabile deja existente.

Multumim cancanoidelor si conturilor false de facebook.

EUGEN CHIRACU, Fondator OCHR, Jurnalist de Investigatii si Raportor