ASOCIATIA GAMESLOT condusa din umbra de Lucian Catalin Iliescu vrea banii ONJN-ului.

ASOCIATIA GAMESLOT condusa din umbra de Lucian Catalin Iliescu vrea banii ONJN-ului.

Sa faci un protest in Romania in zilele noastre, nu poate fi altceva decat un act de mare bravura! Fiind abuzati mediatic in toate felurile in care media isi poate abuza consumatorii, cel putin in ultimele 3-4 luni, sub imperiul unor aberatii nocive transmise pe toate caile de comunicatii intr-un mod abject si ostentativ, fiind atenti la flama emotionalo-antifascista din USA, am sesizat astazi ca o Asociatie denumita „GAMESLOT“ anunta un protest cu 50 de oameni in fata Oficiului National al Jocurilor de Noroc solicitand Primariei Municipiului Bucuresti(Nu am inteles de ce acestei institutii!!), inchiderea definitiva a activitatilor operatorilor de jocuri de noroc.

Vazand o asemenea enormitate, cunoscand foarte bine industria jocurilor de noroc si deruland la acest moment activitati de investigatie jurnalistica in acest zemos domeniu, ne-am intrebat cine sunt acesti oameni ce si-au infiintat un ONG pentru a solicita public, protestand, transformarea unui domeniu controlat si legiferat, extrem de benefic statului si mediului socio-economic, intr-un vast tripou ilegal si propice activitatilor infractionale organizate in vederea spalarii banilor, evaziunii fiscale, traficului de droguri si traficului uman.

Inainte de a va prezenta penibila himera GAMESLOT, va expunem in doar 3 puncte industria ce vrea a fi „inchisa“ si ce ar insemna desfiintarea acesteia.

 1. Legiferarea, Control si Sanctiuni

Activitatea jocurilor de noroc este reglementată de O.U.G nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Această activitate este supravegheată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organism adminsitrativ înființat în acest scop prin O.U.G. nr. 20/2013, totodată fiindu-i stabilite normele de organizare și funcționare prin Hotărârea de Guvern nr. 298/2013.

(…)

 1. Jocurile de noroc reglementate de O.U.G. nr. 77/2009 sunt:
 • Loto;
 • Pariuri, respectiv pariuri mutuale, în cotă fixă, în contrapartidă;
 • Jocuri caracteristice cazinourilor, respectiv zaruri, cărți de joc, ruletă, mese de joc, aparate de joc;
 • Jocuri caracteristice cluburilor de poker;
 • Jocurile de tip slot-machine;
 • Bingo, atât în săli de joc cât și organizat de televiziune;
 • Loto la distanță, organizat și transmis prin intermediul unor sisteme de comunicații;
 • Jocurile de tip casino la distanță, organizate și transmise prin sisteme de comunicații;
 • Pariurile în cotă fixă și mutuale la distanță, organizate și transmise prin sisteme de comunicații;
 • Bingo și keno la distanță;
 • Tombole;
 • Jocuri temporare, de exemplu “Festivalul de poker”.
 1. Protectie, Asigurare si Monitorizare
 2. Ordonanța 20/2013 instituie unele principii de urmat, dintre care pot fi menționate principiul protecției minorilor sau a altor grupuri vulnerabile, în vederea evitării dependenței acestora de jocurile de noroc și principiul protecției participanților astfel încât jocurile de noroc să fie organizate într-o manieră onestă, responsabilă, și transparentă. Aceste principii sunt de asemenea prezente în ordonanța privind funcționarea și exploatarea jocurilor de noroc, având în plus unele nuanțări. Astfel, cu privire la cadrul de reglementare a supravegherii și furnizării jocurilor de noroc, O.U.G. nr. 77/2009 instituie principii cu privire la:
 • Protecția minorilor;
 • Asigurarea integrității și transparenței operațiunilor desfășurate de către organizatorii de jocuri de noroc;
 • Asigurarea unui sistem de joc echitabil, supravegheat permanent și verificat din punct de vedere al securității și corectitudinii activităților desfășurate;
 • Prevenirea și combaterea activităților infracționale care pot fi desfășurate prin intermediul jocurilor de noroc;
 • Diminuarea expunerii față de riscul de spălare a banilor și de finanțare a actelor de terorism, fraudă fiscală, criminalitate informatică, precum și prevenirea infracțiunilor privind ordinea publică, siguranța națională și sănătatea publică;
 • Dezvoltarea și implementarea unui program de protecție a jucătorilor împotriva dependenței jocurilor de noroc.

III. Constientizare, Preventie si Combaterea riscurilor asociate dependentei

3 Ordonanta 77/2009 stabilește înființarea pe lângă O.N.J.N. a unei activități finanțate integral din venituri proprii pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social. Veniturile proprii se constituie din contribuțiile organizatorilor de joc licențiați, cu următoarele contribuții anuale:

 • Organizatorii de jocuri de noroc la distanță licentiați din clasa I: 5000 euro anual;
 • Persoanele juridice implicate direct in domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță licențiate din clasa II: 1000 euro anual;
 • Jocurile la distanță monopol de stat clasa III: 5000 euro anual;
 • Organizatorii de jocuri de noroc tradiționale licentiați: 1000 euro anual.

Veniturile activității proprii se utilizează pentru prevenirea dependenței de jocuri de noroc și vor fi alocate pentru activitățile și programele de protecție a tinerilor și a jucătorilor împotriva jocurilor de noroc, prevenirea și tratamentul dependenței de jocuri de noroc, realizarea promovării și publicității responsabile, soluționarea promptă și eficientă a litigiilor dintre un organizator de joc și un jucător, sub condițiile și în conformitate cu procedura stabilită prin ordin al președintelui O.N.J.N., precum și pentru asigurarea cheltuielilor de personal aferent activității proprii în limita a maximum 30% din totalul sumelor aferente activității.(…)

Daca cele de mai sus privesc atat activitatea operatorilor, protectia consumatorilor cat si preventia/ combaterea riscurilor asociate unui sector ce aduce bugetului national cca 2% din PIB ul Romaniei, fiind un cadru legislativ functional astazi, varianta solicitata de ASOCIATIA GAMESLOT, adica inchiderea definitiva a acestei activitati pe teritoriul Romaniei, ar arata dupa cum urmeaza:

 1. 27 de operatori legali astazi vor fi inlocuiti cu 6,7 grupari criminale locale ori internationale.
 2. 20,000-30,0000 de puncte de lucru legal inregistrate vor fi inlocuite cu 2000-3000 de tripouri clandestine la nivelul national al Romaniei.
 3. 200,000 de jucatori (1% din populatia tarii, conform studiului GFK – VIZUALIZEAZA AICI) vor ramane 200,000 de jucatori, posibil numar in crestere, avand in vedere cresterile explozive in sectorul consumatorilor de substante interzise)
 4. 2 miliarde de euro anual virati acum in bugetul national consolidat, vor ramane la cele 6-7 grupari ce vor controla piata neagra a jocurilor de noroc.
 5. Criminalitatea organizata va creste cu 15-20% anual in sectorul traficului de droguri, camatariei si spalarii banilor.
 6. Aproximativ 50-60,000 de oameni vor ramane someri.
 7. Originile unor grupari criminale organizate cu impact transfrontalier, grupari ce sustin si finanteaza de la infractionalitatea de drept comun si pana la finantarea activitatilor de terorism, se afla de cele mai multe ori in spatii unde aspectele cele mai nocive nu sunt legiferate si astfel, nu pot fi monitorizate si nici eficient combatute. (VIZUALIZEAZA DOCUMENT)

Nu trebuie sa fii cine stie ce mare ONG-ist sau cine stie ce investitor cu studii Harvard pentru a intelege efectele destructive ale delistarii unei activitati legale si blacklist-arii acesteia. In fapt, doar trebuie sa citesti Rapoartele Agentiei Nationale Antidrog.

Un simplu exemplu in ceea ce priveste monitorizarea si reglementarea activitatilor operatorilor jocurilor de noroc: Deoarece, ne-am ocupat si ne ocupam de investigatii jurnalistice in domeniul combaterii riscurilor asociate crimei organizate, in Ianuarie 2020, am sesizat O.N.J.N. cu privire la fapte comise de unul dintre operatori. Adresa de sesizare o gasiti AICI

Operativitatea Oficiului a fost prompta si cu efect sanctionator. Raspunsul actiunii il puteti citi AICI

Astfel, ca si o prima concluzie, daca o activitate creeaza dependenta, legiferarea este cheia de control in ceea ce priveste reducerea riscurilor asociate acelei dependente si prevenirii efectelor de initiere si aderare la grupari de infractionalitate organizata.

CINE ESTE sau CE ESTE ASOCIATIA GAMESLOT.

Eeeh, la capitolul asta, solicitarea lor de a inchide definitiv jocurile de noroc, se transforma dintr-o enormitate, intr-o penibilitate, avand in vedere conducatorul  acestei organizatii.

ASOCIATIA GAMESLOT  este o himera si o batjocura fara scrupule ce ii apartine lui Iliescu Lucian cu o agenda separata de cea a Partidului Miscarea Populara.

Asociatia a fost infiintata in anul 2018, are CIF 39884689, avand scop direct de a crea o stare de asa zisa criza in domeniul jocurilor de noroc iar ulterior sa propuna solutia salvatoare.

In fapt, Pietro Silvian Scepchin este o alta victima a coruptiei si incercarilor de preluare a ciolanului, atata de clasice si de des intalnite la nivelul Romaniei, incat au devenit parte din peisajul urban precum broastele raioase ce isi adapteaza culoare mediului in care traiesc.

Investigatia noastra jurnalistica a dezvaluit un model simplist dar nociv al modului in care anumiti politicieni incearca prin diversi interpusi sa puna mana pe bani publici fara a conta catusi de putin interesul alocarii acelor resurse.

ONJN ul, autoritatea ce supravegheaza, autorizeaza si sanctioneaza cel mai banos sector de afaceri din Romania, se afla de ani buni sub presiunile grupurilor de interese ce se bat pana la sange pentru a ajunge in conducerea sau in corpurile de control ale acestei institutii.

Catalin Iliescu, avocat, propus pentru scaunul Avocatului Poporului, incearca de anul trecut, inca de pe timpul in care era consilier general in Primaria Capitalei, in ciuda si contrar intentiilor partidului PMP sa puna mana pe suma de bani din bugetul ONJN destinata combaterii riscurilor asociate dependentei de jocuri de noroc. In disperarea acestuia, Catalin Iliescu, calca pe orice principii umane, arunca in gunoiul eticii Parlamentului Romaniei scrupulele si pozitia verticala a coloanei sale vertebrale si, folosind un dependent de jocuri de noroc, persoana cu evidente afectiuni psihice, face un tam-tam cancanoid tema activitatilor jocurilor de noroc.

Fiind un domeniu sensibil, fiind un domeniu vizibil, mass media platita ori doar stupida, preia imediat si, prezentand cu titluri de „senzational” arata lumii ca un deputat are initiative „bune” pentru populatia consumatoare de asemenea vicii.

DIGI24 – VIZUALIZEAZA STIRE: Salile de jocuri de noroc ar putea fi mutatea in afara Bucurestiului

CAPITAL – VIZUALIZEAZA STIRE: Lovitura imensa pentru companiile de jocuri de noroc – nu vor mai avea loc in Bucuresti. Decizia care le poate aduce falimentul.

GameSlot este un ONG infiintat legal, avandu-i ca membri fondatori pe Pietro Silvian Scepchin si Paun Mihai Lincan.

Titulaturile lor in acest organism non-guvernamental nici nu conteaza, avand in vedere scopul pentru care a fost infiintat si economia situatiei actuale.

Baietii astia sunt niste produse ale societatii romanesti postdecembriste, cu grave probleme sociale si categoric economice, afectiuni psihice si comportamente bipolare.

Mitingul de maine 12 iunie 2020 anuntat de Pietro Silvian Scepchin in vederea inchiderii definitive a jocurilor de noroc, este de fapt o diversiune a lui Iliescu Lucian Catalin avand in vedere aceasta expresie prevazuta in actul normativ de reglementare a jocurilor de noroc:

“Se înființează pe lângă O.N.J.N. o activitate finanțată integral din venituri proprii în conformitate cu prevederile Legii nr 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, astfel cum sunt acestea reglementate de prevederile art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 20/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările și completările ulterioare. Veniturile proprii se constituie din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați, cu următoarele contribuții anuale: […]”.

Adica cateva milioane de euro imbosibil de monitorizat in cheltuieli fiind alocati sectorului de combatere si prevenire a dependentei.

CARE ESTE PLANUL.

Iliescu Catalin l-a descoperit in conditii cel putin ciudate pe Pietro Scepchin, a intuit dezechilibrul acestuia in sectorul jocurilor de noroc. A infiintat o asociatie  denumita GAMESLOT si folosind vocea lui Scepchin ca si strigat general al „dependentilor de jocuri de noroc”, cere prin asa zisa societate civila, interzicerea sau extra-teritorializarea punctelor de lucru ale operatorilor.

In mod normal, daca lucrurile ar fi reale, adica daca Scepchin nu ar fi un om cu probleme psihice iar GAMESLOT nu ar fi fost infiintata de persoanje dubioase ce au furat diverse obiecte din cladirea Parlamentului Romaniei, atunci la asemenea revendicari, operatorii ar fi reactionat simtind un oarecare pericol.

Atunci ar fi fost simplu ca Iliescu sa ofere „solutia” alternativa infiintand si exploatand institutia la care facem referire mai sus .

Doar ca, Scepchin si Iliescu au facut anul trecut un circ teatral penibil care a atras atentia mai multor organizatii in ceea ce inseamna aceatsa incercare de deturnare de fonduri.

 

CINE ESTE PIETRO SILVIAN SCEPCHIN

Povestea lui Pietro nu are relevanta in aceasta cauza, el fiind doar un simplu instrument in mana avocatului Iliescu Lucian Catalin. Cu toate astea, trebuie sa ne justificam mentiunile anterioare cu privire la evidente probleme psihice ale acestui tanar „presedinte” de asociatie:

In lunile martie-aprilie 2020, un obscur site denumit Intact Media News publica, destul de analfabet, niste informatii halucinante ce se invart in jurul lui Pietro.

 1. BRANDUL PIETRO CAFE VA DEVENI PRINCIPALUL COMPETITOR AL 5TOGO (20 APRILIE 2020) – VIZUALIZEAZA STIRE (…)Autor : Narcis Violeta

„(…)Criza economică, care a venit odată cu declansarea stării de urgență în românia, pentru unii dintre patronii a adus mari prierderi financiare. Nu însă pe toți i-a afectat această pandemie.

Conceptul de coffe shop, to go începe să i-a o amploare  tot mai mare in romania. Italian Restaurante System, firma ce deține brandurile, Pietro’s pizza, Pietro’s pizza delivery si Pietro Caffe, anunță că din această primăvară va fi deschisă prima locație a brandului Pietro Caffe in București, care va fi urmata de alte aproximativ 40 de localități până la sfârșitul anului.
Ospatar de profesie si antreprenor prin vocație,  Pietro Scepchin, propietarul IRS ne-a acordat în exclusivitate, un interviu privind dezvoltarea conceptului de cafenele to go.

Reporter: Care este experienta dvs. in domeniul Horeca?
Pietro Scepchin: Eu lucrez in domeniul acesta de la varsta de 12 ani. Am  început prin 2002, la Real Caffe. Acolo mă ocupam de închiderea si deschiderea restaurantului, de la tot ce înseamnă, oliviere, cărat terasă, set-up etc. În 2005 am absolvit, pe bune, un curs de ospatar si am inceput sa lucrez ca ospatar intr-un alt restaurant.
In 2006, am trecut, pentru o perioadă scurtă de timp, în partea nevăzută, sau mai puțin văzută  a unui restaurant, în bucătărie. La acest restaurant am avut ocazia să contribui in mod direct, si repetat  la prepararea unor produse care au fost servite de Călin Popescu Tăriceanu,  la acea vreme prim-ministru al Romaniei. Pentru un puști de 17 ani, cat aveam eu atunci,  era pe de o parte o mare realizare, dar in egala masura si o mare responsabilitate, nu aveai voie să greșești deloc.
Au urmat multe alte locații in 15 ani de activitate, în care eu am deținut diferite funcții, ospatar, bucătar, șef de sală, supervizor si manager. Iar printre locațiile cele mai familiare opiniei publice se numără Pizza Hut, Stejari Country Club, Hotel Hilton, Radisson Blu.”(…)

Pietro Scepchin

In urma investigatiilor noastre reies urmatoarele;

 • „Italian Restaurante System, firma ce deține brandurile, Pietro’s pizza, Pietro’s pizza delivery si Pietro Caffe”, nu exista, nu a fost niciodata infiintata, nu a fost niciodata inregistrata pe teritoriul Romaniei.
 • Pietro Scepchin in perioada 2009-a lucrat intradevar in domeniul HORECA dar in locatii ca Com-Pec, KFC, Gyros Lipscani, EGE Ospatari, etc
 • Activitatile in aceste locatii au fost de chelner, spalator vase mari, ajutor ospatar, cate 2-3 luni in fiecare si fiecare angajator a decis desfacerea contractului de munca pe motivul lipsurilor in gestiune si agresarea clientilor.
 1. PIETRO CONSTRUCT REVOLUTIONEAZA PIATA CONSTRUCTIILOR (20 Martie 2020) – VIZUALIZEAZA STIREA

(…)„După un an,  in care am analizat împreună cu psihologi, specialiștii în domeniul economic, am reusit sa realizam un profil al angajatului mulțumit.
Oamenii din acest domeniu nu sunt stabili. Dacă un alt angajator ii ofera, cu foarte putin mai mult, iti pleacă fara prea multe explicații. Un alt aspect este ca foarte multi dintre ei vor să lucreze pe cont propriu, nu vor să fie angajați.
Aplicația dezvoltată de noi, le va oferă  posibilitatea de a fi intraprenori. In plus de asta, prin această soluție  rezolvam si problema muncii la negru, problema,  de care nu prea sa ocupat nimeni până acum!  In business, în principal ai cam două variante. Fie te adaptezi la condițile din piața si vi cu soluții, fie te retragi, vaitatul nu prea are ce sa caute in comportamentul unui antreprenor, afirmă Pietro Scepchin, propietarul Pietro Construct”.(…)

In urma investigatiilor OCHR, PIETRO CONSTRUCT SRL J39/21/2007 CUI: 20506895, cu sediul social in ALEEA 1 IUNIE, Nr. 9, Bl. D1, Sc. 1, Et. 2, Ap. 9, FOCSANI, Judeţul VRANCEA   Cod postal: 620130, avand ca asociati persoane fizice pe LUPU PETRICA(fizic – n. 1976)     SURAIA ROMANIA  si ROTARU DANUT(fizic – n. 1973)FOCSANI ROMANIA, prezinta ultima raportare bilantiera in anul 2012, in care este relevata cifra de afaceri 0, numarul de angajati 0, pierderi in valoare de 0 si datorii in valoare de 6,732 lei.

 

 1. EXPANSIUNE! PIETRO CONSTRUCT SI RCA CONSTRUCT SE MUTĂ ÎN AFI TECH PARK. (9 Martie 2020) VEZI AICI

(…)„Pietro Scepchin, propietarul celor două branduri susține că ăsta este doar începutul.
,, Obiectivul nostru pe anul acesta, este să depășim la nivel de grup, cifra de afaceri de 1 milion de euro. În perioada următoare v-om demara o amplă campanie de marketing, atât în mediul online cat si stradal in vederea atingerii obiectivului. De asemenea, ne pregătim să aducem personal din vietnam si Sir lanka, peste 40 de  Zugravi si faiantari„.”

Daca societatea Pietro Construct am identificat-o mai devreme, RCA CONSTRUCT pare a fi o societate reala, cu venituri si cheltuieli, raportari financiare la zi dar cu asociati diferiti de numele de Scepchin.

Contactand numarul public de contact, administratorul Popa Ruxandra al SC RCA CONSTRUCT CALARASI SRL, J51/254/2010 CUI: 27055377, neaga vehement orice asociere cu numele mentionat de noi, comunicandu-ne ca nu il cunoaste pe Dl Scepchin si ca nu a auzit niciodata de acesta.

In schimb cautand in continuare societatea la care face referire Scepchin (patronul celor doua companii ce se muta in Afi Park !!!!) gasim websiteul. RCA CONSTRUCT

Pagina DESPRE NOI ne arata negru pe alb ca se refera la o societatea comerciala. Pagina CONTACT ne duce la un formular de contact.Numarul de telefon ce apare pe acest website este acelasi ce poate fi regasit si alaturi de datele publice de contact pentru societatea REAL CENTER BUSINESS SRL in care Pietro Scepchin este cu adevarat asociat.

In concluzie, RCA CONSTRUCT, ca si persoana juridica nu exista, nu a fost niciodata infiintata, detinuta sau administrata de Scepchin Pietro iar websiteul rca-construct.ro nu este altceva decat o inselaciune daca in spatele imaginii nu se afla si o companie ce poate emite facturi si inregistra plati.

 1. PIETRO CONSTRUCT AMÂNĂ MUTAREA SEDIULUI IN AFI TECH PARK CU DOUA LUNI! (22 MARTIE 2020) – VIZUALIZEAZA STIREA

„Pietro Scepchin, propietarul celor două companii susține că peste 90 % din business il reprezintă persoanele fizice.  Acesta pandemie  a lovit aproape in toata lumea. Deși domeniul nu a fost încă, foarte afectat de măsurile ordonanțelor militare, majoritatea clienților noștri s au retras. Asta înseamnă că nu ne mai putem baza pe anumite încasări pe care estimam sa le avem in perioada urmatoare.
Din punctul meu de vedere, ce urmează să vină, nu va semna  cu peroada 2009-2012, va fi mult mai rau. Pentru început am luat o serie de decizii menite să limiteze pierderile.” (….)

In prezent se mai lucrează în 10 șantiere, care au fost deschise anterior, restricțiilor impuse de guvern si in  care momentan, nu avem probleme majore.
Încă de la începutul acestei epidemii am luat o serie de decizi menite să ne protejăm atât angajați cat si clienti.
Am pus la dispoziția angajaților, în mod gratuit măști si dezinfectanti, am limitat numarul angajatilor la maxim 3 intr-un șantier, am impus o distanță între beneficiar si orice angajat al firmei de minim un metru.”

No COMMENT!

 1. PIETRO SCEPCHIN: SUNT DISPUS SĂ OFER 500 DE MII DE EURO PE GAME WORLD BUCUREȘTI MALL, ACUM ! – VIZUALIZEAZA STIREA

„In actualul context economic Pietro Scepchin, un adversar convins al bradului Game World, sustie ca in acest moment este dispus să ofere 500.000 de euro pe sala de jocuri de noroc din centrul comercial București Mall, aparținând grupului Game World, care este și cea mai mare din europa de est.”(…)

Interesul lui Scepchin in Game World este de fapt interesul unui alt personaj, cel mai probabil Lucian Catalin Iliescu. Tarele de jucator dependent ale lui Scepchin sunt fondate in Game World, unde cu bunavointa proprietarilor, Scepchin, pe surse, a primit in nenumarate randuri banii pierduti la jocurile de noroc. Motivul pentru care Pietro Scepchin loveste in Attila cam in aceeasi perioada in care a infiintat si asociatia GAMESLOT, nu poate fi altul decat presiunea pusa asupra sa de catre acest membru renegat de PMP, ce doreste in ciuda luptei duse contra intregului partid, preluarea fondului alocat dependentilor de catre ONJN.

In orice caz, cele de mai sus, par schizoide si emanate de o minte tulburata, avand in vedere ca singura participarea a lui Pietro, fostul lucrator la Gyiros, este in societatea REAL CENTER BUSINESS SRL .

Date de identificare:

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 6 Judeţ: BUCURESTI Tip: SRL NRI.: J40/3845/2006 CUI: 18456639

Ultimul bilanţ: 2007

Activitate: 4721 – Codul CAEN 2008 – Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate;

SEDIUL SOCIAL   STRADA SANDULESTI, Nr. 11, Bl. Z15, Sc. A, Et. 4, Ap. 29, BUCURESTI SECTORUL 6, Judeţul BUCURESTI   Cod postal: 061782

Cifra de afaceri la 2007: 3855 lei

Angajati: 0

Datorii: 14, 573 lei.

Revenind la ASOCIATIA GAMESLOT, dorim sa mentionam un aspect foarte interesant in ceea ce priveste un alt membru fondator: Dl Paun Marian Lincan

In perioada anului 2017, Lincan s-a aflat inculpat in Dosarul Penal cu numarul 1468/D/P/2016 pentru infractiunea de detinere ilegala de droguri de mare risc, doasr intocmit si instrumentat de DIICOT structura centrala in urma sesizarii facute de catre MEGA IMAGE.

Lucrand in cadrul Mega Image, Lincan a incercat sa vanda droguri colegilor sai, angajati ai aceleaiasi societati dar si clientilor.

Avand in vederea toate cele de mai sus, avand in vederea ca un ONG, entitate infiintata de un magistrat judecator la cererea acestor oameni, va sustine maine in capitala acestei tari un protest prin care va revendica inchiderea definitiva a activitatii jocurilor de noroc, avand in vedere ca Pietro Scepchin alaturi de Dl Avocat Iliescu Lucian Catalin, au avut anul trecut, 2019, o interventie pe acelasi subiect in cadrul unei emisuni de televiziune online a BUCURESTI TV – VIZUALIZEAZA

Se impune sa aruncam o privire si asupra mitingului pe aceeasi tema din 2019, in care Scepchin a anuntat cu sinucideri in fata primariei capitalei.

La data de 24.05.2019, intr un spatiu ingradit din fata Primariei Capitalei a avut loc un protest organizat de GAMESLOT ce a solicitat inchiderea salilor de jocuri de noroc.

Pe toata durata mitingului numarul maxim de participanti a fost de cca 20-25 de persoane, care au fost permanent organizati si coordonati de catre numitul Nita Doru, care le spunea sa isi puna vestele pe ei, cand sa strige, cand sa fluiere, cand sa ridice steagurile, cand sa manance, etc.

In jurul orei 14:30 deja se micsorase numarul participantilor, iar cei ramasi, cca 12-15 persoane, au inceput sa-si dea jos vestele si sa-si stranga lucrurile.

In jurul orelor 14:40 Participantii au intrat in parc si s-au asezat pe banci, inclusiv Scepchin. Nita Doru le face semn sa vina sa  se aseze in alt loc, ude erau banci mai multe si incapeau toti.

La un moment dat, Nita Doru a venit la Scepchin Pietro si a vorbit ceva cu acesta, dupa care Scepchin a scos portofelul, i-a dat lui Nita un teanc de bani pe care acesta a inceput sa-i imparta fiecarui participant. Dupa primirea banilor, fiecare dintre participanti si-au luat la revedere de la Nita si de la Scepchin si au plecat, parasind parcul Cismigiu.

CONCLUZIA UNEI ABJECTII POLITICE.

Jocurile de noroc au un istoric bogat și vechi, existând dovezi de astfel de practici încă din cele mai vechi timpuri. De exemplu, jocurile de cărți, pariurile și alti precursori erau prezente în societatea chineză anterioara anului 1000. În plan european, primul casino s-a deschis în Veneția, în anul 1638. Primele jocuri de noroc online au fost dezvoltate în anul 1994, iar primul casino online s-a deschis în anul 1996.

Practicarea acestor jocuri este adesea corelată cu dependența. În prezent, această chestiune este abordată într-o notă deosebit de serioasă, soluții față de aceste efecte fiind căutate sau perfecționate în permanență. Odată inițiați, practicanții sunt susceptibili dependenței, asemenea altor practici ce au ca scop obținerea unui câștig, respectiv a unei gratificări. Cu privire la dependența de jocuri de noroc, rădăcina acesteia poate fi găsită, la fel ca la majoritatea dependențelor și a comportamentelor compulsive, în cauze psihologice.

Dependența de jocuri de noroc este inclusă în Manualul de Statistică și Diagnoză a Societăților Psihiatrilor Americani, ediția a 5-a, publicat sub numele de DSM-5.

Sa profiti ca politician, ca avocat, ca om si mai ales ca tata de aceste slabiciuni si metehne, este mult mai periculos decat traficul de droguri de mare risc sau camataria. Oficiul National Pentru Jocuri de Noroc, are capacitatea de a admninistra acest sector si trebuie in ciuda tuturor jocurilor politice si presiunilor existente sa infiinteze si sa ofere jucatorilor metode eficiente si combative in vederea reducerii riscurilor asociate acestei dependente. Nu lasati pe mana unor grupuri de interese exploatarea slabiciunilor si dependentelor atat de generatoare de profit!

A.N.