VICTORIA DEMOCRATIEI – CURTEA CONSTITUTIONALA CONSTATA NECONSTITUTIONALITATEA LEGII LUI JOHANNIS

In perioada Februarie –Martie 2020, guvernantii Romaniei, in noptile in care se dadea stingerea la orele 22.00, ca in filmele science-fiction, iar linistea noptiilor era tulburata doar de sirenele masinilor de politie, sau si mai rau, de megafoanele prin care ni se inducea starea de teroare caracteristica penitentei, guvernantii nostri, au scris si emis atatea acte normative, ca niciodata pana in acest an.

Unul dintre acestea a depasit cu mult asteptarile sau mai  bine zis toleranta noastra, astfel ca pe langa alte actiuni intreprinse de O.C.H.R., Avocatul Alexandru Elvir Iliescu si colegul nostru jurist Rares Mazalu, printr-o remarcabila lucrare juridica,  au solicitat Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la OSTENTATIVA NECONSTITUTIONALITATE A OUG 34/2020.

O prima victorie pentru democrație

Asta s-a intamplat in data de 06.04.2020.

Ieri scriam ca astazi soarta noastra se va stabili la C.C.R. Dar si cea lui Johannis!

PASUL (INAPOI) SPRE DEMOCRATIE – #STATI (NU MAI) ACASA

Astazi, in 06.05.2020,la fix 30 de zile de la momentul initierii petitiei,  CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI, in urma sedintei intrunite tot astazi, a DECIS ca :

„(…)în ceea ce privește Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999, Curtea constată că aceasta a fost adoptată cu încălcarea art.115 alin.(6) din Constituție, întrucât prin conținutul său normativ a vizat restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă și protecție socială, dreptul la informare, libertatea economică).

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Avocatului Poporului. „

CITESTE COMUNICATUL AICI

Drepturile si libertatile noastre, nu sunt niste privilegii pe care un alt om, indiferent de functia pe care o are, le poate restrange sau le poate anula. Acestea sunt DREPTURILE OMULUI VIU, drepturi cu care ne nastem si ce nu pot fi inlocuite sau modificate.

Klaus Johannis a inteles astazi ca  Poporul Roman este un popor civilizat, o societate ce a crezut ca acceptand abuzurile anuntate si respectand Ordonantele Militare ce  obligau cetatenii la arest la domiciliu, va salva vieti si va proteja oamenii mai vulnerabili in fata unui sisnistru medical.

 Dar tot astazi, KLAUS WERNER JOHANNIS a inteles ca in tara asta, CONSTITUTIA reprezinta LEGEA FUNDAMENTALA si  nu poate fi incalcata indiferent cat de fascist va actiona .

Succesul este al libertatii, democratiei si increderii ce nu trebuie niciodata pierduta in LEGEA FUNDAMENTALA.

Multumim, Avocatului Alexandru Elvir Iliescu, Juristului Rares Mazalu cu precadere pentru aceasta deosebita lucrare juridica, emenatie stiintifica ce a schimbat radical situatia drepturilor noastre fundamentale.

De asemenea multumesc tuturor membrilor activisti ai O.C.H.R. – Vlad Niculcea, Dorinel Stefan, Bogdan Tufeanu, Andrada Stan, Iosefina Pascal, Daniela Chiracu si Laurentiu Burcea pentru munca continua si voluntara ce au facut-o si o desfasoara in continuare, pentru curajul deosebit pe care il arata in fiecare investigatie jurnalistica, dar mai ales pentru dedicarea pe care o au fata de lupta continua pentru reducerea riscurilor asociate crimei organizate.

Eugen Chiracu