În Bucureștiul anilor 90 se practica prin zonele Gării de Nord, Unirii și Moșilor, o infracțiune de înșelăciune denumită Maradona. În preajma caselor de schimb valutar, pierdeau vremea diferiți golani care aparent ofereau cursuri de schimb mai bune. Omul, de buna credință, scotea suta de dolari, maradoniștii o luau, se făceau că o verifică, iar când să facă plata, un alt individ intervenea agresiv, strigând “POLIȚIA”, și cu toții se făceau nevăzuți. Omul rămânea cu suta în mână, iar când se disipa elementul surpriză la care fusese expus, constata că în mână avea doar o bancnotă de un dolar. Si gata, Maradona.
În Bucureștii anilor 2019, Maradona este în continuare practicată, dar la un nivel mult mai sofisticat, mai erudit, și amplu extins.
SC MEDLIFE SA este o companie listată astăzi, Bursa de Valori București având onoarea de a închide tranzacțiile zilnice pe simbolul M, la valoarea de aproximativ 32-34 lei per acțiune, tranzacționând câteva sute de acțiuni zilnic. Cu o capitalizare de circa 720 milioane lei, 54% din acțiuni fiind deținute de populație, 13,6% de Marcu Nicolae, 14% de Cristescu Mihaela și 18,6% de Marcu Mihail, MedLife SA ar trebui să fie o companie fără greșeli și fără erori.
Hai, merge, mai greșeste omul, compania, etc, dar nu se poate ca oamenii ce au investit aproximativ 82 milioane de euro în această societate să nu știe că marea firmă listată poate fi asimilată unui maradonist al anilor 90.
La data de 06.03.2019, un om aflat la serviciu primește un telefon de acasă prin care este alertat cu privire la starea de sănătate a copilului în vârstă de 3 ani.
Ajungând la domiciliu, cetățeanul constată că minorul prezenta simptomatică febrilă, cu o temperatură a corpului de aproximativ 40 grade.
În jurul orelor 20.00 se deplasează la Camera de Gardă a Spitalului de Pediatrie Grigore Alexandrescu. Aici găsește circa 100 de persoane (adulți și copii) ce așteptau în zona de triaj.
În aceeași perioada a anului, posturile de televiziune naționale numărau decesele provocate de epidemia de gripa A1H1N.
Văzând marea de oameni cu copiii bolnavi din spitalul de stat, intoxicat fiind cu panica de moarte generalizată și diseminată de Ministerul Sănătății, având în vedere starea copilului și cunoscând prevederile Legii 95/2006, tatăl, împreună cu copilul și soția însărcinată în 36 de săptămâni, folosind internetul, contactează Clinica Privată MedLIFE și este direcționat fără ezitare către Camera de Gardă a Spitalului de Pediatrie MedLife.
Ajungând acolo, copilul este imediat controlat de doctorul specialist în pediatrie Anda Voica, care constată că micuțul suferea de faringită acută și deținea superba temperatură de 39,6 grade.
Dar totuși, sugerează doamna doctor, să i se facă și testul Influenta A+B.
Testul iese pozitiv, iar diagnosticul se schimbă brusc : Gripa Aviară A1H1N.
Se recomandă, pentru toata familia, singurul medicament existent pentru această tulpina de virus : TamiFlu. De fapt, TamiFlu a fost recomandat pentru toată țara, nu doar pentru familia ne/gripată.
La ieșire din camera de gardă, omul este pus să plătească costul serviciilor medicale : 335 lei a costat serviciul medical din Camera de Gardă ce conform legii ar fi trebuit sa fie decontat din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.
La data de 08.03.2019, prin adresa cu numărul 0122, O.C.H.R. întreabă acest furnizor de servicii medicale, (…)
- Dacă în cadrul rețelei de sănătate MEDLIFE SA există și funcționează Unități Primiri Urgențe (UPU), Camere de Gardă sau Compartimente Primiri Urgențe (CPU) autorizate, asa cum rezultă din art 100, alin 10 din Legea 95/2006 cu completările ulterioare, și care sunt acestea.
- Dacă serviciile medicale furnizate în aceste unități sunt decontate integral din Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate sau dacă sunt servicii contra cost.
Răspunsul unității spitalicești private vine fără întârziere, la data de 11.03.2019, domnul Mihail Marcu, acționar cu 18%, semnând faptul că (…)
- Societatea noastră (MedLife SA) nu deține Unități Primiri Urgențe, Camere de Gardă sau Compartimente Primiri Urgențe autorizate.
Dar pe bonul fiscal emis de societate, scrie negru pe alb : CONSULTAȚIE MEDIC GARDĂ.
Deci, unde a fost omul cu copilul cu febra ucigătoare? Cine l-a consultat?
Dar ceilalți medici de ce fac gărzi în MedLife?
Dar angajații din spatele numerelor afișate pe website-ul companiei listate, unde ne trimit?
Oricum, indiferent cine l-a consultat pe acel copil, un tratament i-a fost dat. Atât ființei de 3 ani cât și adulților, aceștia nefiind diagnosticați în niciun fel, dar cu titlu preventiv, cât să nu cumva să moară de gripă și să rămână copilul în sarcina statului.
Așadar, toată familia ar fi trebuit să înghită Tamiflu. S-a sacrificat copilul și tatăl. Gravida a ales să nu își administreze tratamentul, cu toate că acceași recomandare medicamentoasă i-ar fi fost făcută și de medicul ei obstretician.
Copilul a luat Tamiflu o singură dată. A vărsat violent imediat. Tatăl a luat Tamiflu de trei ori. Nu avea gripă. Totuși a luat medicamentul, și a regretat două săptămâni acest lucru.
La data de 08.03.2019, O.C.H.R. prin adresa nr. 0121, a întrebat Ministerul Sănătății următoarele(…):
- Numărul de cazuri diagnosticate cu contractarea virusului AH1N1 (Gripă tulpina A si B) la nivel național la data înregistrării prezentei.
- Numărul persoanelor decedate, ce fuseseră identificate și diagnosticate cu acest virus.
- Cauzele acestor decese.
- Dacă la momentul înregistrării prezentei, aspectul epidemic al gripei continuă.
- Care sunt măsurile în concret luate de Ministerul Sănătății în acest sens, în vederea reducerii cazurilor persoanelor contagiate.
- Care sunt tipurile de tratamente preventive și curative aprobate.
- Care sunt deținătorii autorizațiilor de punere pe piata a acestor tratamente.
- Dacă există măsuri specifice abordate de Ministerul Sănătății în vederea prevenției și reducerii cazurilor de gripă în unitățile de învaățmânt preșcolar.
- Dacă există tratamente preventive sau curative, specifice femeilor însărcinate, indiferent de stadiul sarcinii.
La data de 11.03.2019, Ministerul răspunde :
(…)Buna ziua,
Avand in vedere emailul dvs., va rugam sa va adaresati Institutului National de
Sanatate Publica sau puteti consulta site-ul https://cnscbt.ro/.
Cu stima,
Ministerul Sanatatii
O.C.H.R. reiterează întrebările. Ministerul nu mai răspunde.
Gripa a trecut a doua zi. De fapt, a fost prezentă doar o noapte. Nu a murit nimeni. S-au dus 200 de lei pe Tamiflu. 335 lei pe “Consultație Medic Gardă”. Dar întrebările au rămas:
Cine l-a consultat pe copil ? Unde a fost consultat?
A decontat MedLife cei câteva sute de lei de la CASMB pentru serviciile prestate?
Este Tamiflu eficient? Se poate recomanda femeilor însărcinate?
Sunt Camerele de Garda MedLife, Camere de Gardă în adevăratul sens sau sunt doar reclame, lăsând în spate o senzație de Maradona?
Oare discutăm despre implicarea infracțională a Ministerului Sănătății, a Direcției de Sănătate Publică și a Colegiului Medicilor?
O fi oare corupție generalizată?
O fi o mare Maradona?
Cu miza, de data asta, viața și sănătatea noastră ?