Cum au murit oamenii de NE-COVID

Am scris in urma cu ceva saptamani faptul ca exista in spatiul public un vast volum de informatii cu privire la plati sau oferte ce s-ar face pentru apartinatorii unor pacienti pentru ca inregistrarea medicala a decesului sau chiar si a pacientul sa se faca sub diagnosticul Covid-19. (Vezi articol AICI)

In data de 04.05.2020 am inregistrat o sesizare penala catre PICCJ cu privire la acest aspect ce necesita o absoluta atentie din partea autoritatilor.

Acest demers civic ce s-a transformat intr-o ampla miscare de atentie atat din partea unor televiziuni dar si din partea unor colegi de bransa, iar acest fapt nu face altceva decat sa confirme ca nu exista fum fara foc.

Continuand cu demersuri jurnalistice de investigatii in aceasta directie, in decurs de doar 15 zile, volumul de informatii ce ne-a parvenit a devenit considerabil .

video

Faptul ca exista o informatie despre acest gen de activitate in derulare, o stie toata lumea, dar ceea ce nu stie inca nimeni, este o alta latura a evenimentului COVID:

Felul in care oamenii mor neavand acces la serviciile medicale pentru care au platit toata viata lor. Felul in care oamenii, acei varstnici pe care autoritatile statului au incercat sa ii protejeze de infectarea cu COVID, mor in case, mor in ambulante, mor in spitale, iar familiile stau si asteapta la poarta unitatii publice, institutie inchisa ermetic in aceasta perioada, fara a sti nimic si fara a li se comunica nimic.

Paradoxul acestor timpuri vine tocmai din faptul ca incercand protejarea unui numar nedefinit de posibile cazuri de COVID, se emit niste acte administrative ce condamna la moarte sau la chin deosebit, un  numar pe deplin definit de cazuri, cunoscute in antecedente, inregistrate in spitale, luate in evidente si decontate cu bani multi pe multiple servicii medicale.

Un paradox pentru care cineva va trebui sa raspunda.

Doamna Stroe, afla la sfarsitul lui Februarie 2020 vestea tulburatoare ca sotul dumneaei, in varsta de doar 62 de ani, este diagnosticat cu tumori maligne la nivelul ficatului. Cancer. Periplul spitalicesc incepe. Chinul si durerea se amplifica dar speranta moare ultima.

Vizite la oncologi, vizite in spitale publice si private, analize medicale, RMN, CT-uri, biopisie, se asteapta rezultatul analizelor . In locul rezultatului anatomiei patologice, vine COVID-UL si masurile impuse.

Pacientul cu cancer este dat afara din spital . Ordonanta Militara nr 2 ii opreste accesul la orice unitate medicala, avand in vedere confuzia creata in randurile medicilor cu privire la definitia „urgentei medicale“ ce ar mai fi putut fi tratata.

 Astfel ca toata lumea asteapta urgia COVID. Populatia asteapta, Presedintele asteapta, Guvernul asteapta, Parlamentul asteapta, medicii asteapta cu spitalele goale, pacientul asteapta.

Singurul care nu a asteptat nimic a fost CANCERUL.

Evolutia a fost rapida in sensul ca omul fiind evacuat din spital pe nepusa masa si fara nici un tratament, a facut atac cerebral in locuinta proprie din cauza cheagurilor de sange formate in lipsa administrarii medicamentatiei profilactice.

O ambulanta de tip IZOLETA il ia de acasa si cu sirenele urland zboara prin orasul pustiit de pandemiea prezenta doar la televizor spre Spitalul Militar. Odioasa izoleta intra pe portile unitatii care se inchid nemiloase, lasand singurul apartinator, sotia, afara uitandu-se prin gard.

La scurt timp i-a fost comunicat faptul ca este suspect COVID si ca va fi transferat la Institutul Matei Bals.

La intrebarea daca i-a fost facut un test de COVID, raspunsul a fost metalic: Nu noi facem testarile. La Bals se fac.

Doamna Stroe a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a convinge conducerea militara a Spitalului Militar sa nu ii transfere sotul la un spital de boli infectioase, acesta fiind bolnav de cancer intr-o forma avansata.

Pacientul nu a fost transferat. Dar testul COVID tot i-a fost facut. Rezultatul: NEGATIV.

Timp de 15 zile Doamna Stroe, nu a stiut absolut nimic. Plangand a implorat atunci cand se raspundea la telefonul spitalului public sa fie lasata sa isi vada sotul cu care petrecuse 37 de ani din viata. A fost de acord sa fie chiar dumneaei diagnosticata COVID doar sa o lase sa intre.

Plangand se ruga sa i se aduca la cunostinta starea si situatia omului.

Intr-un final, dupa zile intregi de asteptare la portile Spitalului Militar, un medic s-a indurat, a trecut peste Ordonanta Militara 2, 3 si 4 si a acceptat sa i permita accesul femeii la pacient.

Urmatoarea zi Domnul Stroe a murit.

Dumnezeu sa il odihneasca pe el ca si pe ceilalti foarte multi ce au trecut prin aceeasi situatie.