Romania a fost si este un teritoriu foarte sigur. Comparativ cu alte tari multi-lateral-dezvoltate, unde efectele coloniilor se simt in numarul desantat de mare al radicalistor, unde grupuri de crima organizata in adevaratul sens al cuvantului, isi dezbat sangerand teritoriile, Romania este o tara sigura, fara o mafie reala si fara piete de craciun hacuite de catre vreun tembel ce vrea sa mearga la Allah cu orice pret.
Este o tara sigura din toate punctele de vedere. Si asta doar datorita minoritatii romme aciuata pe meleagurile mioritice cu ceva sute de ani in urma.
Rommii au fost si sunt o indispensabila resursa. Au creat un asemenea cerc vicios, indezirabil dar de o utilitate vitala, incat, nici o mafie cu pedigree nu a reusit sa penetreze aceste metehne, sa-i dea deoparte si sa se aseze aici, pentru simplul motiv ca erau turnati. Turnatoria, sifoneala, binganeala si praduiala au facut ca securitatea statului sa fie securitate adevarata si actualmente, structurile de informatii nationale ( SRI, SIE, DGIPI, DOS, etc.) sa fie active, bine informate si extrem de eficiente.
Cantitatea de droguri de mare risc ce se vinde in Romania este infima fata de cea ce tranziteaza tara, numarul armelor letale ce sunt vandute clandestin in Romania este de neconsiderat fata de vecinii nostri bulgari sau sarbi. Nivelul prostitutiei intern sau extern, al proxenetismului si al traficului uman este neglijabil avand in vedere ca nici prostituatele nu stiu daca sunt prostituate pentru ca vor sau pentru ca li se impune. In concluzie, traim intr-o tara in care pare ca nimic nu ne poate omori, pentru simplul motiv ca daca cineva ar incerca, altcineva l-ar da in primire.
Cu toate astea, exista in tara noastra un loc de o periculozitate extrema! Un loc in care doar daca ai noroc chior ai putea scapa.
Un loc terifiant si fantasmagoric, in care nimic nu este ceea ce pare, iar ceea ce pare a fi real si adevarat, de fapt este fals si doar decor.
Acest loc groaznic este denumit generic : SPITAL
Mai este cunoscut si sub denumirile de Clinica Medicala, Memorial Hospital, Clinica Privata, Spital-Penitenciar, etc.
Indiferent de denumire sau administratie, acest loc, in sens larg, a devenit cel mai periculos loc din Romania.
Ce se poate intampla in aceste locuri?
Se poate muri. In mai multe feluri. Se poate muri de inima rea cand afli cat este spaga si nu o ai. Se poate muri asteptand. Se poate muri prin contractarea de diferite infectii nosocomiale. Se poate muri pentru ca luna asta nu mai au fonduri. Se poate muri pentru ca esti operat la san de un dentist. Se poate muri pentru ca ai contractat o boala incurabila. Se poate muri pentru ca medicul care te-a consultat si care te-a operat nu este medic. Este italian. Se poate muri pentru ca te-a operat si tu nu aveai nimic. Si-n multe alte moduri.
Spitalul este cel mai periculos loc din Romania. Dar si cel mai bogat!
Nu credem ca exista in tara noastra un domeniu, o industrie in care banii sa se faca atat de usor, imposibil de controlat si verificat, in care evaziunea fiscala sa fie la un asemenea nivel si in care autosuficienta celor ce lucreaza acolo sa fie mai nociva decat este astazi sectorul medical romanesc.
Pentru a intelege acest material complex, se impune sa explicam functionalitatea unuia dintre cele mai importante segmente ale unei bune oranduiri sociale: Sectorul Medical
Medicina este practicata in unitati publice si unitati private.
Unitiatile publice sunt cele in care personalul medical ( doctori, asistenti, infirmieri) este platit din bugetul public consolidat.
Unitatile private sunt cele in care, intreg personalul este platit din veniturile obtinute de societatea respectiva prin vanzarea serviciilor medicale.
Romanii stiu asa: la spitalul de stat este gratis, iar la cele private contra cost.
Nimic mai gresit.
Exista doua surse de venituri pentru ambele tipuri de unitati.
Venituri din Fondul National de Asigurari de Sanatate si venituri directe de la pacienti.
Ambele unitati (publice si private) au acces la aceste incomensurabile surse de venit.
Fondul National de Asigurari de Sanatate este administrat de doua Case de Asigurari:
Casa de Asigurari de Sanatatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale (CASA O.P.S.N.A.J.) si Autoritatii Judecatoresti si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (C.N.A.S.)
Aceste doua institutii administreaza total la nivelul anului 2018 aproximativ 8 miliarde euro. Asta reprezentand cam 3.5% din Produsul Intern Brut al Romaniei.
Spre exemplu MInisterul Afacerilor Interne are un buget anual de cca. 4 miliarde de euro. Adica apx 1.7% din P.I.B.
Doar ca, atunci cand treburile polițienești sau cele ale serviciilor speciale trebuie sa fie implicate in buna desfășurare a orânduirii sociale, acestia raspund fara obiecție si fara intarziere, avand fondurile necesare activitatilor specifice.
In schimb, timp de 25 de zile, in fiecare luna din an, unitățile medicale publice ori private ne cer sa platim pentru serviciile prestate, motivând ca fondurile alocate au fost terminate in primele 5 zile ale lunii.
Cele 8 miliarde de euro alocate sectorului medical le platim noi. Cele 4 miliarde euro din sistemul de ordine publica, tot noi le platim. Ca si restul bugetului consolidat impartit celorlalte ministere.
Doar ca singurul sector in care nu beneficiem de serviciile pentru care platim, este cel medical. Iar aici contribuția noastra este cea mai mare ca si pondere: 25% din venitul impozabil al fiecaruia.
Aceasta forma de abuz si deturnare de fonduri publice se intampla cu sprijinul exclusiv al legii 95/2013, ce permite Direcției de Sanatate Publica, Ministerului Sănătății si caselor de asigurari de sanatate ( CNAS si CASAOPSNAJ) sa distribuie aceste fonduri si catre alte cateva mii de societati comerciale private care contractează banii publici, aparent furnizând servicii medicale.
Paradoxal, mari institutii medicale, foarte cunoscutele spitale publice ( Sp. Municipal, Sp. Marie Curie, Sp. Colentina, Malaxa, etc.) deconteaza lunar sume de ordinul catorva mii de lei pentru serviciile de analize de laborator, iar societati comerciale cu doar cativa angajati, S.R.L.-uri cu sedii sociale de bloc si capital social de 200 lei, deconteaza in aceleasi luni, sute de mii de lei pentru aceleasi investigatii medicale .
Decontarile Paradox
Sursa tabel : CASMB
Un exemplu elocvent al externalizării acestor servicii medicale de importanta maxima, dar si al unui sistem de deturnare de fonduri, este cel al Spitalului Marie Curie din Capitala.
Daca se apelează numarul public al spitalului 021.4260.42.60 si se cer detalii cu privire la analizele de laborator, programări, preturi, tipuri de analize, etc., apelul este direcționat catre centrul de analize medicale Synevo, centru medical privat cu punct de lucru chiar in incinta spitalului Marie Curie.
In urma intrebarilor organizației noastre catre CNAS, CASAOPSNAJ, DSP, Ministerul Sănătății, am fost ori ignorați plenar, ori luati in bataie de joc primind raspunsuri goale de continut. Deja, instanțele de contencios au obligat Directia de Sanatate Publica sa raspunda petițiilor înaintate. Si urmeaza Ministerul Sănătății, CASMB, CASAOPSNAJ.
Daca scurgerea acestor 8 miliarde de euro anual catre multe societati comerciale cu raspundere limitata ar reprezenta problema principala a sistemului medical, am fi avut un articol scurt si fara prea mult interes din partea cititorilor, doar ca reala problema nu se rezuma doar la atat ci este extinsă in aproape toate zonele medicinei, unde actul medical s-a transformat intr-o rapace afacere dăunătoare cetățeanului din toate punctele de vedere.
Exista trei mari direcții infractionale identificate de O.C.H.R.:
1. Traficul de medicamente
2. Rețelele organizate de catre si in jurul marilor somitati ai medicinei romanesti
3. Abuzurile si incompetenta din marile retele medicale private.
1. Traficul de medicamente.
Avastin- Bevacizumab, administrat în asociere cu chimioterapie pe bază de fluoropirimidine, este indicat pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu carcinom metastazat de colon sau rect.
Costul unui flacon de 16 ml- 4,805 lei.
Dozajul mediu pentru cancerul metastazat de colon este de cca. 10 mg /kg la fiecare 2 saptamani, ceea ce inseamna ca o persoana matura ar avea nevoie de cca 1.6 ml de Avastin la luna de tratament, respectiv de 1 cutie la 10 luni de tratament constant.
Cetățeni ce au fost parte din industria afacerii farma in Romania, descompusi atat social cat si financiar de marile puteri “oculte” aflate la carmuirea acestei bănoase afaceri, ne-au relatat cum din interiorul Institutului Oncologic Bucuresti au fost scoase, lunar, zeci de cutii de Avastin si vandute unor bișnițari de medicamente la valoarea de 500 USD per cutie.
Aceleasi surse ne au relatat cum se faceau calcule prin care stabileau daca prin administrarea a doar 5 mg/kg din aceasta substanța, pacientului continua sa-i cada parul, semn indubitabil ca ii era administrat un puternic medicament cu efect citostatic.
Avastin-ul pleca ulterior pe o rețea intreaga de societati quasi fantomatice, apuca drumul Germaniei si era “răscumpărat” la cca. 850-900 EURO de aceeasi societati ce il vindeau inapoi statului roman. Toata echipa de bișnițari castiga, toata Romania pierdea. Statul, pacientul, spitalul, aparținătorii etc.
2. Taxele de protectie nu sunt specifice doar structurilor de crima organizata. Sau mai bine zis, structurile de crima organizata nu sunt regasibile doar pe strazile întunecate si perfide ale marilor orașe luminoase si ipocrite. Nu. Crima organizata descoperită de membrii O.C.H.R. in rândurile doctorilor chirurgi plasticieni atinge paroxismul.
Clanul nu are inca o denumire, dar o vom stabili noi: sa i spunem Clanul C.M.R.
Ca nici un clan din romania, Clanul C.M.R. are o adresa, atat fizica cat si WORLD Electronic Base (WEB): Strada Pictor Alexandru Romano nr. 14 si
www.cmr.ro
Seful Clanului se pare ca a fost si este Prof. Dr. Lascăr Ioan.
Clanul C.M.R. face si desface dupa cum ordonează seful mare. Daca seful mare admite greseala unui medic coleg, inseamna ca medicul a cotizat. Cat? Vreo 2-3000 euro? Cui? Catre Profesorul Lascăr.
Daca greseala comisa de coleg nu trece ca si admisibilă, inseamna ca acest nebun s-a opintit curentului, nu a platit si astfel si-a ales singur drumul pierzaniei.
Profesorul Lascăr Ioan a fost presedintele Consiliului Medicilor din Romania. Îndrumător in multe teze de doctorat, contra a cca. 15-20.000 euro per doctorandul aspirant si detinatorul unui micut la stat dar greu la continut al unui carnețelel de culoare neagra ( si la propriu si la figurat) unde sunt rabojate numele celor ce-au platit si numele celor ce n-au platit.
Aceste aspecte nu le spunem noi. Le spun doctori ce au aparut la rubrica neplătitorilor din carnețelul cu pricina. Doctori fara doctorat si fara cariera.
Interviu Doctor Plastician despre Mafia din Sectorul Medical
Interviul poate fi solicitat si pus la dispozitie doar dupa identificarea solicitantului. OCHR isi rezerva dreptul de a proteja sursele si resursele ce ajuta la investigatiile jurnalistice.
Colegiul Medicilor ignora hotărârile definitive ale instantelor de judecata.
Colegiul Medicilor sancționează cu mustrare fapta de omor săvârșită de colegul medic ce omoara pruncul prin folosirea greșita a forcepsului.
Motivare sancțiuni
Sursa tabel Motivare sanctiuni – https://www.cmr.ro/
Colegiul Medicilor furnizează informatii unor avocati ce nu detin contracte de asistenta juridica încheiate cu institutia.
Informatii scurse din CMR – Avocat – M.P.
Interviul poate fi solicitat si pus la dispozitie doar dupa identificarea solicitantului. OCHR isi rezerva dreptul de a proteja sursele si resursele ce ajuta la investigatiile jurnalistice.
Colegiul Medicilor executa la ordin medicii ce nu au platit taxa de protectie domnului Profesor Lascăr Ioan.
Este sau nu clan?
3. Profesorul Lucan operează pacienti in blocurile operatoare ale unui spital obscur, la fel de pătat penal ca si susnumitul, in sali de operatie închiriate cu ora in incinta clinicii Medas.
O asistenta medicala ne povestește cum asistând marele chirurg la un val de operații constata ca de fapt pacientii sunt operați fara a fi bolnavi, sau sunt operați fara actul medical in sine, dar ceea ce este cel mai rau, Profesorul Luncan inculpat in dosar penal privind traficul de organe, operează in vederea eliminării unei tumori, pe care nu o elimina intentionat.
Medas in romania este ca Halloween in America. Obscur, perindat de tot felul de creaturi, cerșetor si dăunător.
Inregistrare asistenta Clinica Privata
Interviul poate fi solicitat si pus la dispozitie doar dupa identificarea solicitantului. OCHR isi rezerva dreptul de a proteja sursele si resursele ce ajuta la investigatiile jurnalistice.
Astazi in Medas, singura asistenta rămasă in functie, plimba sângele dintr-un salon in altul, pe tălpile unor papuci, incercand sa faca fata unei situatii de criza creată de demisia in masa a multor angajati ce au cedat presiunilor si ilegalităților.
Clinica Privata Sanador, cu implicațiile financiare, politice si nepotice ale unui anume Tariceanu, aplica o politica dubla asupra personalului de Recepție: NU AVETI VOIE SA VORBITI CU NIMENI DESPRE CEEA CE SE INTAMPLA AICI si LUATI BANII PACIENȚILOR INAINTE DE INTRAREA IN CABINETELE DE CONSULT.
Doar in doua locuri se iau banii inainte : la Sanador si la…..stiti voi unde.
Eugen Chiracu