Cand stam in case, afara se fura ca in codru.

Guvernul unei tari este garantul functionalitatii sistemului si derularii bunei oranduiri in toate segmentele vietii si bunastarii sociale. Orice face un guvern impacteaza direct cetatenii. Daca face bine, cetatenii sunt impactati in bine, daca face rau sau prost, cetatenii sufera.

Dar orice ar face aceasta entitate formata din functionari publici, alesi si platiti de noi, trebuie sa o faca conform legilor in vigoare dar mai ales, trebuie sa respecte Legea Fundamentala a Tarii : CONSTITUTIA ROMANIEI.

De cateva zile, observam o serie de evenimente televizate ce sunt deosebit de apropiate reactiilor de sevraj ale consumatorilor de opiacee atunci cand marfa este pe terminate. Uneori, din cauza psihozelor si controlului absolut asupra receptorilor fizici, consumatorii de droguri injectabile au reactii in extremis ce frizeaza propriul lor instinct de conservare, facand lucruri si fapte ce le pun in primejdie, libertate, integritatea fizica si de cele mai multe ori, chiar viata.

Guvernul nostru, Presedintele nostru, acesti infatuati ce ne iubesc pana la crima in masa, Parlamentul tarii, senatul si restul coparticipantilor, sunt intr-un sevraj vizibil si non-tratabil simtind ca vor pierde puterea si ca vor ajunge in curand acolo unde le este locul: in sistemul atat de ignorat al penitenciarelor romanesti si nu oriunde ci direct in sectiile de GSR (Grad Sporit de Risc). Asta nu pentru ca ar fi ei cine stie ce periculosi, ci pentru durata pedepselor privative de libertate pe care judecatorii o vor decide definitiv intr-un viitor scurt, dar din pacate sumbru si incert.

In 48 de ore, Constitutia tarii a fost incalcata asumat, premeditat si declarat. De toti.

Presa, Mass Media, incurajeaza si minte asumat, premeditat si declarat.

In tot acest timp, in spatele acestui monstruos circ plin de vise urate, se intampla foarte multe si foarte ostentativ. Coruptia si activitatile de criminalitate organizata, nemaifiind urmarite si investigate de nimeni, atat de institutiile abilitate cat si de catre presa de investigatie jurnalistica, infloreste, creste si se extinde ca o metastaza maligna acaparand si afectand fiecare sector si zona de impact.

Am facut un exercitiu. In calitatea noastra de jurnalisti de investigatii, am intrat in prima societate cu capital de stat si de interes national pentru a vedea ce anume fac angajatii banului public in aceasta perioada pandemico-colapsanta.

Strada Stefan Cel Mare nr 1A, Societatea F.I.S.E.Electrica SA

Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv S.A. s-a infiintat prin Hotararea de Guvern

(HG) nr. 74/27 ianuarie 2005, ca filiala a Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei

Electrice Electrica S.A., prin divizare. Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv S.A.

este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti in data de

08.03.2005 sub numărul J40/4454, cu sediul in Bucuresti, Str. Stefan cel Mare nr. 1A., sector 1, Cod

Unic de Inregistrare 17329505 si atribut fiscal RO.

 Prin HGR 760/2010 FISE Electrica Serv S.A. a fost reorganizata, detinand in prezent trei sucursale

teritoriale (SISE Electrica Muntenia Nord, SISE Electrica Transilvania Nord şi SISE Electrica

Transilvania Sud).

Adica Companie, nu gluma!

La poarta, sunt intampinat de omniprezentii agenti de paza, regasibili oriunde in Romania.

Fara prea multe intrebari, am fost inregistrat in catastiful regulamentar, am completat declaratiile pentru COVID si am fost condus extrem de politicos la secretariatul intreprinderii.

Acolo, s-a oprit ascensiunea noastra spre transparenta decizionala si am fost poftiti  afara cu rugamintea de a adresa intrebari inscris pe adresa de secretariat a societatii.

Persoana responsabila cu Leg 544 nu exista iar adresa de contact a acesteia sau a celor responsabili cu relatia cu presa, cu atat mai putin.

Tot din defectul nostru profesional, am anticipat ca o astfel de actiune blocanta de obicei ascunde ceva.

Interogand internetul, am gasit un website penibil al acestei societati publice, fara prea multe date, de fapt fara date publice complet (BVC, Declaratii de avere si interese, Rapoarte, etc)

Si astfel am inceput sa vedem lucruri.

Prima chestiune, am inaintat o solicitare de informatii de interes public in baza legii 544/2001.

Efectul : s-a inchis site ul electricaserv.ro.

Cand il vor deschide, ne vor arata ca de fapt au date publice ca cele de mai sus, afisate. Vor desemna persoana responsabila cu Leg 544 si vor crede ca sunt in regula.

Doar ca, ceea ce nu stiu domnii este faptul ca exista deja softuri si programe, de utilitate generala ce pot arata ce informatii si cum arata un website in trecut. Iar pentru desemnarea unor posturi noi, sunt documentele ce trebuie sa ramana in spate. Dar asta o vom vedea in curand.

Din informatiile noastre, conducerea unitatii, numita politic, incearca si accelereaza pe ultima suta de metri sa jupuiasca societate de orice se poate.

De exemplu, pe surse, ne-a ajuns la urechi informatia ca in fapt, s-ar dori schimba contractul firmei de paza. Ne am informat si am aflat ca societatea ce asigura paza FISE ELECTRICA SA se afla intr-un contract bun, fara incidente operationale ori contractuale, contractul expirand undeva in noiembrie acest an.

DE CE L-AR SCHIMBA?

Am reusit si am gasit chiar si un caiet de sarcini. Atribuirea contractului de paza pentru urmatorul furnizor de servicii s-ar face prin PROCEDURA COMPETITIVA care se deruleaza conform PROCEDURII INTERNE DE ACHIZITII, deci nu este o procedura de achizitii publice.

Cine ar fi beneficiarul? Tot pe surse am aflat ca firma de casa a PNL ului in serviciile de paza si securitate este SICURO INVEST SRL.

SI ACUM INCEPE CIRCUL.

Directorul General al FISE Electrica Serv SA este domnul Bujorel Oprean.

Bujorel Oprean are un istoric controversat, dar la asta vom reveni in curand, actualmente fiind angrenat ca si om de afaceri in niste ciudate companii private.

Administrator în ELECTROCENTRALE DEVA SA , MINTIA, HUNEDOARA

Asociat Fizic în  SMART ASSET MANAGEMENT SA (Radiata), ARAD         

Asociat Fizic în  TRANSILVANIA ANGUS FARM SRL , DEVA, HUNEDOARA

Ferma, pare inofensiva, dar Electrocentrale si Smart Asset Management SA au ceva comun. Ambele companiii (una detinuta de statul roman iar cealalta privata) opresc depunerea bilanturilor si intra in radiere/insolöventa in anul 2011.

In compania de administrare a activelor (Smart Asset Management SA) cu  SEDIUL SOCIAL  in  STRADA BOLINTINEANU DIMITRIE, Nr. 5, Ap. 1, ARAD, Judeţul ARAD   Cod postal: 310176 apar un  numar extins de persoane iar firma lucreaza efectiv doar cativa ani, respectiv se infiinteaza in 2007 si este radiata in 2011.

Partea cea mai interesanta este ca sunt 27 de actionari si au un singur angajat.

Actionarii sunt:

 1. BERAR LUCIAN CODRIN
 2. BORNEA CORINA LARISA
 3. BULIGA VASILE
 4. CAMPIANU BLANCA
 5. CIRSTEA SORIN
 6. DOBRESCU CATALIN
 7. DOROS LIVIU CLAUDIU
 8. DUMA FLORIN SEBASTIAN
 9. GAZDAC IOAN VIOREL
 10. GREGORETTI MIHUT VASILE
 11. GROSAN GHEORGHE
 12. IENASESCU LUISA MARIA
 13. LUNGU DANA ANDRA
 14. MOT ILIE
 15. OPREAN VASILE IONEL BUJOREL                 
 16. ORASAN VILI MIRCEA
 17. PISCOI RAUL DUMITRU
 18. POP FLORIN MARIUS
 19. RULEAN OCTAVIAN
 20. SANDEA MARIUS DORIN
 21. SERDEAN IOAN OVIDIU
 22. STOICESCU GABRIEL CONSTANTIN
 23. SUCIU BOGDAN FLORIN
 24. TEREGOVAN DANIELA
 25. TIRLEA MARIA
 26. TRUSCULESCU NELUTA
 27. TURCAS FLORIN MARIUS

Administratori

BERAR LUCIAN CODRIN

Istoric administratori

SANDEA MARIUS DORIN

SERDEAN IOAN OVIDIU

TURCAS FLORIN MARIUS

Alte persoane intrare

MOLNAR OCTAVIAN

(CENZOR)

TURCAS DANIELA LILIANA

(CENZOR)

TURCAS FLORIN MARIUS

(CENZOR)

 

 

 

Daca toate drumurile duc catre o singura directie, distrugerea patrimoniului economic national si avand acelasi mod de operare, atunci este necesar sa ne uitam si pe acest beneficiar al celei mai mici probleme, PAZA, dar pentru care se fac si se desfac contracte in vigoare.

CINE ESTE SICURO?

Este o firma pe minus, ce nu are nici macar bilanturile depuse la zi. Este o societate comerciala fara experienta in sectorul tactic al pazei si protectiei obiectivelor de interes national cu precadere cele din sectorul energetic, dar care prin interventii politice, devine preferata de Electrica SA, in pofida unui pret mai mare decat cel deja contractat.

Dar atat Sicuro Invest cat si proprietarul sunt mai controversati decat par a fi la o prima vedere.

Sicuro Invest apare in posturi si contracte de paza sub protectia PSD ului pana de curand. Primarul Capitalei a folosit aceasta societate pentru a proteja furtul bradului de craciun din targul de iarna impotriva protestelor.

Un alt spital judetean a platit dublu pret pe ora de paza angajand societatea Sicuro Invest SRL sa pazeasca Spitalul Judetean Pitesti mai ceva decat baza DEVESELU.

Dar asta este nimic fata de implicatiile pe care proprietarul Gogea Emin le are in sectorul energiei.

Prin societatatea ROMENERGY INDUSTRY SRL  Localitate: ALBA IULIA Judeţ: ALBA SRL NRI.: J1/620/2009 CUI: 26009127 Ultimul bilanţ: 2018 Activitate: 3514 – Codul CAEN 2008 – Comercializarea energiei electrice, acesta impreuna cu Oros Octavian, reuseste sa atinga performanta unei cifre de afaceri ZERO si datorii de 103 679 595 lei la 2018 cu zero angajati.

 

In concluzie, avand in vedere o caracatita devoratoare de fonduri si afaceri cu banul public, asa cum am crezut, sub imperiul Neconstitutional al Guvernului Orban se parjoleste absolut tot ce le iese in cale.

Daca PSD ul a facut ravagii, macar nu a incalcat intr-un mod ostentativ si autosuficient Constitutia Romaniei.

Crezand in continuare in valorile judiciare ale unei oranduiri sanatoase, facand tot ceea ce trebuie pentru ca acest jaf organizat sa se opreasca si mai ales tot ceea ce se intampla acum in planul politic, noi vom investiga jurnalistic, vom publica si vom devoala crima organizata si coruptia din Romania.

Am trimis adresa cu nr 216/2020 catre FISE ELECTRICA SA si asteptam un raspuns legitim.

 

Investigatie in curs de derulare.

OCHR

Organism European de Reducere a Riscurilor Asociate Crimei Organizate

ORGANIZED CRIME HARM REDUCTION