fbpx
ORGANISM EUROPEAN DE REDUCERE A RISCURILOR ASOCIATE CRIMEI ORGANIZATE

NE CEREM SCUZE

- Părintelui Psihiatriei, Profesorul Doctor Alexandru Obregia pentru faptul ca unitatea de excelenta in psihiatrie ce-i poarta numele, a ajuns astazi, dupa 110 ani de la infiintare, sa fie condusa de un medic supranumit « manager », ce pune in plan prioritar sarcina slabiciunilor sale personale in detrimentul oamenilor si societatii ce ii asigura postul, functia si stima de sine.
- Primarului General al Municipiului Bucuresti ce printr-un ordin de hartie, a desemnat un conducator de unitate de interes national, neștiind ca interesele si orgoliile personale ale acestuia, depășesc cu mult nevoile si drepturile cetățenilor, oamenilor, familiilor, dar mai ales ale pacienților, pentru a caror grija, este platit si răsplătit.
- Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic de Psihiatrie « Alexandru Obregia » pentru timpul alocat primei adrese inaintata de catre O.C.H.R., cu privire la resursele publice folosite in nume personal de catre managerul spitalului in vederea concasarii unei situatii grave( consumul in masa a unor substanțe psihotrope sintetice) ce implica tinerii si adolescenții acestei tari deformate de manageri, directori, nepoți si alti membrii de partid. Acestei adrese va trebui dat curs legal.
- Părinților, prietenilor si aparținătorilor tinerilor ce au ajuns in acest spital manageriat de dl Țibîrnă Andrian, in noapte de revelion precum si in zilele ce au urmat, pentru ceata si întunericul in care au fost tinuti de acesti functionari publici, pentru faptul ca nu au fost anuntati ci au trebuit sa caute, sa întrebe si inebuniti sa umble pe strazi strigându-si copiii, pentru faptul ca platesc contribuțiile la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, pentru ca ei sa stea zile si nopți la poarta unui spital incercand sa afle daca dincolo de porti si ziduri, copilul lor are nevoie de apa sau de haine curate, daca mananca, daca este chiar el sau doar o confuzie, daca este lucid sau nu, batut sau intreg, sedat sau treaz, drogat sau beat, viu sau mort! Acestor oameni le cerem scuze înzecit in numele Dlui Tibirna si al institutiei ce o reprezinta!
- Copiilor si tinerilor ce au ajuns, au fost aduși, predați sau depuși la Spitalul Clinic de Psihiatrie « Alexandru Obregia » in primele zile ale anului 2020, pentru simplul fapt ca parintii, prietenii si organizatia noastra non guvernamentala s-au interesat de situatia lor, dar probabil, nimeni nu a fost suficient de persuasiv incat sa il poata convinge pe managerul acestui spital sa ofere informatiile necesare următoarelor zeci si probabil sute de copiii si tineri ce vor ajunge in aceeasi secție de Toxicologie a unității medicale Alexandru Obregia. Astfel, ne cerem scuze tuturor copiilor tarii asteia ce vor consuma droguri necunoscute, vor manifesta simptomatica agresiva si vor ajunge in maniere sinistre in Spitalul Alexandru Obregia si nimeni nu va sti nimic de ei sau de soarta lor.
- Societatii Civile in sens larg, tuturor cetățenilor Romaniei, pentru faptul ca, noi, cei de la Organized Crime Harm Reduction, un organism non guvernamental si non profit, neafiliat politic ori financiar, pe timpul nostru, folosind resursele noastre, am incercat sa aflam pentru interesul general si cel public, daca ne confruntam cu ceva foarte grav sau cel putin la fel de grav precum informatiile semnalate de Agentia Nationala Antidrog, anual, in rapoartele acestora de activitate. Ne cerem scuze in numele instituției Alexandru Obregia cat si in numele managerului acesteia, ca pana la urma nu ati aflat nimic.
- Intregului spectru al actorilor implicati in combaterea traficului si consumului de substante interzise, opiacee, droguri sintetice si canabinoide, importatorilor, furnizorilor, traficanților mari si traficanților mărunți, institutiilor publice competente, institutiilor publice de resort si cu atribuții imediate, pentru faptul ca nu putem tolera o creștere anuală, constanta si recurenta a cantităților de droguri traficate, numărului de consumatori si numărului victimelor consumului.
- Intregului aparat public cu competente in combaterea si reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, pentru faptul ca ne-am înființat prin ordin judecătoresc in vederea monitorizării respectării drepturilor fundamentale ale omului. Astfel ca, ramanem vigilenți in calitatea noastra de watchdog.
- Intregii cohorte de manageri si directori de spitale, velociraptori platiti din bani publici, ce eronat considera ca au moștenit aceste institutii din partea familiilor dumnealor si astfel afișează un comportament in consecinta, pentru faptul ca avem la cunostinta, printre altele, prevederile Legii 95/2006, Legii 46/2003, Legii 190/2018, Regulamentului (UE) 2016/679, Ordinului 1375/2016, Ordinului 1384/2010 precum si cele ale Constitutiei Romaniei.
- Ministrului Sanatatii, al cărui nume nu conteaza, deoarece aceste functii au devenit doar himere ce apar si dispar in functie de culoarea politicului, pentru faptul ca nu are timpul efectiv necesar de a intelege imensitatea eludarii ce se petrece la firul ierbii.
In final, va cerem scuze, dar suntem nevoiți sa va facem cunoscuta replica nesolicitata a unui funcționar public, ce confunda hegemonic numele personal cu funcția platita din banii nostri ai tuturor, pentru a vedea cu totii, imensitatea unei negari pasive asupra celei mai flagelante epidemii in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani : CONSUMUL DE DROGURI .


Eugen Chiracu

ADRESA

TOP