Drogul Flakka face ravagii in Bucuresti

Zeci de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani din Bucuresti au ajuns in spitalele publice in urma consumului unuia dintre cele mai periculoase si mai actuale droguri din lume.

Acestia au fost internati la sectiile de Toxicologie/Psihiatrie, datorita simptomelor pe care le prezentau: delir sever, paranoia si agresivitate, reactii socante constatate de prieteni, membri ai familiei sau chiar si politisti aflati in atributiunile de serviciu in noaptea de Revelion.

Din informatiile pe care le detinem, acesti tineri au fost prezenti la petrecererile de Anul Nou organizate la Pavilionul C6 al Romexpo si Sala Polivalenta, evenimentele numindu-se “INSIDE NYE 2020″ si „AREA31 PRES. INTERSTELLAR NYE 2020”

Exista suspiciuni rezonabile confirmate chiar de personalul medical al spitalului „Alexandru Obregia” din Capitala ca acesti tineri ar fi consumat drogul Flakka, o substanta extrem de periculoasa, avand ca efecte cresterea agresivitatii, senzatia de invincibilitate, comportament violent si mergand pana la canibalism.

Tot din informatiile pe care apartinatorii acestor tineri ni le-au semnalat intelegem ca situatia este ampla in sensul ca exista un numar de minim 25 de persoane astazi internate in diferite unitati spitalicesti din Capitala, dar situatia pare mult mai grava avand in vedere ca aceste internari au inceput sa aiba loc din ce in ce mai des in timpul zilei de 02.01.2020, nicidecum la termen imediat urmator consumului care se presupune ca ar fi fost in timpul serii de Revelion. Aceste aspecte ne ingrijoreaza deosebit pentru ca pana la ora actuala reactiile in urma consumului de stupefiante apareau la un interval de 60-120 minute si aveau o durata de maxim 12 ore fata de speta in discutie in care efectele psihotrope au aparut la un interval de 24 de ore de la momentul consumului acestea fiind agravate in urmatoarele 12 ore.

In acest sens incercam sa aflam mai multe prin echipe prezente astazi in unitatile spitalicesti la care facem referire incercand sa luam legatura cu cadre medicale sau cu apartinatori. Din nefericire in spitalul de psihiatrie „Alexandru Obregia” la ora la care reprezentantii O.C.H.R. s-au prezentat respectiv orele 10 dimineata in data de 03.01.2020 in cadrul Sectiei 16 Toxicologie nu exista personal medical prezent care sa asigure continuitatea conform declaratiilor unei asistente medicale, astfel apartinatorii prezenti in fata Sectiei 16 din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” nu puteau afla niciun fel de informatie cu privire la starea copiilor lor pana in ziua de luni cand personalul medical s-ar intoarce la serviciu. Aspecte deosebit de ingrijoratoare din punct de vedere al societatii civile.

Inca din anul 2015 de cand au aparut primele cazuri de intoxicatie cu Flakka, specialistii si autoritatile au tras un semnal de alarma fata de pericolul acestui drog, potentialul sau distructiv fiind mult mai mare decat al altor substante precum cocaina sau amfetaminele.

Colegii nostri  se afla in prezent in spitalul „Alexandru Obregia”, spitalul „Grigore Alexandru” si spitalul „Sf. Stelian” pentru a obtine mai multe informatii stand de vorba cu cadre medicale, daca ii vor gasi pe acestia, dar sigur cu apartinatorii ce asteapta sa afle soarta copiilor lor internati dupa cate se pare nevoluntar in sectiile de psihiatrie ale acestor spitale.

Vom reveni cu mai multe informatii.

Material documentat de membrii O.C.H.R.

 

Jurnalistii O.C.H.R discuta cu asistenta Z. din cadrul spitalului „Alexandru Obregia”

 

Jurnalistii O.C.H.R. discuta cu mama lui M.

 

Jurnalistii O.C.H.R discuta cu doi adolescenti ingrijorati de starea de sanatate a amicului lor.

 

Filmare preluata Youtube

 

Articol documentat de :

Eugen Chiracu

Dorinel Stefan

Andrada Stan

Editat de :

Vlad Niculcea

Rares Mazilu