Lanțul de cauzalitate dintre abuzurile funcționarilor publici, angajați ai ANP, și deținuți, se răsfrânge asupra noastră, a societății civile.

Lanțul de cauzalitate dintre abuzurile funcționarilor publici, angajați ai ANP, și detinuți, se răsfrânge asupra noastră, a societății civile. Ajutați-ne să-i punem capăt!

Totul începe așa:

Un om comite o faptă penală, ajunge după gratii, unde gardienii și detinuții învederați pun în practică o lege nouă și nescrisă, Legea abuzurilor și a corupției. Deținutul , fostul om, începe să semnaleze autoritățile competente, numai că acestea nu reacționează, lăsându-l la voia hazardului închisorii. Odată scrisorile și adresele trimise, se crează o nouă etapă, etapa pedepselor pentru așa numiții „scriitori”. Deținutul devine ținta unui întreg set de măsuri și pedepse aplicate atât de gardienii penitenciarului, cât și de detinuții care „lucrează” pentru conducerea unității. Înnebunit de durere, de nedreptate, acesta abordează varianta protestelor: refuzul de hrană, bătutul unor cuie în cap sau cusutul gurii. Odată această variantă abordată, încep rapoartele disciplinare cu un nou set de sancțiuni, de la anularea dreptului la telefon, pachet, vizită, la trimiterea acestuia într-un alt penitenciar, sau mai rău, în teroarea secției GSR (grad sporit de risc).

Toate acestea se adaugă unui spațiu de 1mp, maxim 2mp, în care își trăiește viața, gândacilor, frigului din timpul iernii și căldurii din timpul verii, tuberculozei și hepatitelor, bătăilor și lipsei de hrană.

Și după 10-20 de ani trăiți astfel, fostul om, iese printre noi reintegrat social și reabilitat penal?

Vă lăsăm pe voi să decideți!

http://m.evz.ro/in-puscariile-romanesti-inca-e-posibila-automutilarea-detinutul-cusut-la-gura-sanctionat-pentru-ca-a-vorbit-la-telefon.html(citeste articolul in EVZ)

 

Click aici pentru povestea adevarata!