DEZINFORMAREA INFORMĂRII
În ultimii douăzeci de ani am fost mințiți pe față cu privire la o serie de motive pentru care Statele Unite au invadat Afganistanul în 2001.
Președintele Bush inițial a declarat că atacarea acestei țari este pentru „pentru stopa utilizarea Afganistanului ca bază teroristă de operațiuni și pentru a destructura capacitatea militară a regimului taliban”. Președintele său succesor, Obama, a continuat pe același registru penibil dar strălucitor susținând de asemenea că are ca scop „atingerea obiectivului nostru de a învinge nucleul Al Qaeda”.
Pe parcurs, americanii l-au vânat și ucis pe Osama bin Laden (care se ascundea în Pakistanul vecin) și au construit școli, spitale și fabrici de prelucrare a orătăniilor, într-un efort, similar cartelurilor mexicane dar în mare parte inutil, de a câștiga inimile și mințile poporului afgan.
Dar, alături de astfel de obiective mediatizate, există o listă de „obiective” realizate prin invadarea și ocuparea Afganistanului, dintre care majoritatea, nu sunt deloc lăudabile, mai mult, unele chiar au fost secretizate la nivel de „siguranță națională” sau „000”.
OPERAȚIUNEA „ENDURING FREEDOM”
În interesul corectitudinii și înțelegerii,într-o lume a dezinformării și minciunii, ar trebui să ne întrebăm ce rol ar fi putut juca aceste motive nedeclarate în deciziile de a ataca Afganistanul și de a rămâne (aparent) acolo la nesfârșit.
La urma urmei, acestea fac parte din moștenirea durabilă a Operațiunii Enduring Freedom.
Va prezentăm în continuare, cele mai importante motive, transformate în obiective, ce au stat la baza fundamentală a deciziei invadării și ocupării unei țări:
1.PROTEJAREA ȘI EXPLOATAREA CULTURILOR DE OPIU
Afganistanul este de departe cel mai mare producător de opiu din lume. Unul dintre puținele lucruri bune pe care le-au făcut talibanii a fost să reducă plantarea și recoltarea de maci pentru opiacee. Din opiu se produce teribilul drog cunoscut ca HEROINA.
Fără îndoială, acest lucru i-a enervat pe șefii cartelurilor precum și pe beneficiarii lor din clasa conducătoare A LUMII.
Dar, puteți sta fără grijă: Americanul Big Brother a venit în scurt timp în ajutor și a pus talibanii pe fugă.
După doar zece ani de război, Afganistanul a fost readus la locul potrivit drept mamă a tuturor câmpurilor de opiu.
Astfel, americanii păzind culturile de opium, garantează producția și comercializarea heroinei pentru generațiile viitoare de consumatori dependenți de cel mai periculos drog din lume.
- CONTROLUL FLUXULUI DE HEROINĂ DIN REGIUNE
Se pare că Pakistanul vecin găzduiește multe dintre fabricile care transformă opiul afgan în heroină, iar afacerile sunt în plină expansiune.
Începând cu provincia afgană Helmand, care este de departe cel mai mare cultivator de opiu din lume, și continuând cu alte locații recunoscute că fiind laboranții transformării opiului în mortala heroină din Pakistan, heroina ajunge în Statele Unite, Europa și alte națiuni dependente din întreaga lume.
Este ușor să ne imaginăm că abilitățile Pentagonului de „dominare completă a spectrului” permit dependenților americani de război, să urmărească și poate chiar să controleze acest flux de heroină, în special partea care vine în Statele Unite.
Însă, este de neacceptat faptul că în anii în care tehnologia permite, de la identificarea și urmărirea oamenilor cât și a mișcărilor de bani la nivel mondial, nu reușește, aceeași tehnologie (mai ales cea folosită de americani în loviturile-asasinat de la zeci de km distanță prin intermediul dronelor de atac)să identifice, urmărească și să anihileze rute imense, cu implicările uneori a sute de oameni, prin care valuri și valuri de droguri de mare risc se mișcă inter-statal și inter-continental .
Pentru a avea un ordin de mărime în vederea unei referiri, în anul 2013, spre exemplu, conform Raportului UNODC (ONU-Biroul pentru monitorizarea drogurilor și criminalității) se făcea public faptul că cele 183,000 de hectare cultivate în Afghanistan, au oferit „fermierilor”, 5,500 DE TONE METRICE DE OPIU. Cu 49% mai mult decât anul 2012.
Asta întâmplându-se după deja 12 ani de ocupație americană.
În același timp, în urmă unor „ample”acțiuni orchestrate în teritoriile Pakistaneze, au fost capturate …360kg de heroină.
Așadar, sub supravegherea atentă a fratelui mai mare, Statele Unite ale Americii, afacerile afgane de producție a opiului au înflorit.
Înainte de anii 2000, Talibanii, acea grupare asimilată Al Qaeda, au redus producția de opium aproape la 50% din totalul atins în anii 2010.
ZĂCĂMINTELE MINIERE
În acest context, se poate evidenția în mod mai mult decât clar, unul dintre motivele ocupației americane pe teritoriile afgane.
Dacă adăugăm acestor miliarde de dolari americani obținuți anual de marile corporații ale drogurilor, zăcămintele de fier, cupru, aur dar, cel mai important, cele de litiu (apreciate la apx 1 trilion usd că și valoare), putem înțelege și mai bine, de ce acest interes imens al americii asupra acelui tărâm uitat de Dumnezeu.
În producția de baterii reîncărcabile, tehnologii actuale (smartphonuri) și cele „vitale” pentru abordarea crizei climatice globale, litiumul joacă un rol primordial.
În 2010, americanii au anunțat planeta despre „uriașul zăcământ nedescoperit până atunci și neexploatat” de litiu al Afganistanului.
Uriașele BIGTECH au zâmbit. Uriașele BIG PHARMA au jubilat. Marii lorzi ai războiului, și-au frecat mâinile de bucurie. Vecinii din Juarez și Sinaloa au desfăcut nenumărate sticle de tequila. Toate veștile arătau că se va mai sta pentru o durata foarte lungă de timp într-o țară cu ale cărei resurse se vor omora la propriu și la figurat copiii lumii. Iar toți cei enumerați, vor tripla trilioanele deja deținute.
Doar că, în anul 2020, o nouă criză a venit: Criză COVID 19. Organizarea și orchestrarea crizei așa zis sanitară COVID 19 este de fapt cea mai mare mișcare judiciară de destructurare a complexelor și extinselor structruri de criminalitate organizată. Începutul concret se află astăzi în Afghanistan.
Cine ar fi crezut?
Va urma.